25 / 04 / 2024

Yenişehir Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Ocak'ta tamamlanacak!

Yenişehir Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Ocak'ta tamamlanacak!

Yenişehir Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Ocak'ta tamamlanacak. Analiz Otomasyon tarafından sürdürülen çalışmalarda 96 kilometrelik şebekenin 80 kilometrelik bölümünün döşendiği belirtilirken, kalan bölümün 1,5 ayda da tamamlanacağı kaydedildi.




Yenişehir'de Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi'nin ocak ayında tamamlanacağı bildirildi. Analiz Otomasyon tarafından sürdürülen çalışmalarda 96 kilometrelik şebekenin 80 kilometrelik bölümünün döşendiği belirtilirken, kalan bölümün 1,5 ayda da tamamlanacağı kaydedildi. 

Evsel atıkların Avrupa standartlarında bir tesisle doğaya verileceğini belirten Analiz Otomasyon Yenişehir Şantiye Şefi İsmail Yoldaş, bu çalışmayla ilçenin Avrupa standartlarında bir tesise kavuşacağım söyledi. Tesisin 40 milyon TL'ye mal olacağım anlatan Yoldaş, "Arıtma tesisi 90 bin nüfusa göre yapılıyor ancak yüzde 50 kapasiteyle çalıştırıldığında bile, ilçenin atik suyunu arıtabilecek" dedi. 

Evsel atıkların şebeke üzerinden arıtma tesisine geleceğini ifade eden Yoldaş, aşırı yağışlarda ilçe merkezinde taşmaların olmayacağını, lağımların kokmayacağım ve deredeki kirliliğin yok edileceğini belirtti. 



Olay Bursa


Geri Dön