19 / 04 / 2024

Yenişehir'de kaç gökdelen olacak?

Yenişehir'de kaç gökdelen olacak?

7.5 milyonluk nüfusuyla İstanbul'dan sonraki en büyük şehir olacak olan Yenişehir'de gökdelenler, apartmanlar ve teras evler ile villalar yer alacak. Projede toplam 460 gökdelen yer alacak.



453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yenişehir'de kaç gökdelen olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 7.5 milyonluk nüfusuyla İstanbul'dan sonraki en büyük şehir olacak Yenişehir'in maliyeti Kanal İstanbul'la birlikte  köprü ve havalimanları gibi yatırımlar da hesaba katıldığında 50 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. 


40-45 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul'un da içinde yer aldığı Yenişehir projesinde 78 milyon metrekarelik havaalanı bulunacak. 146 milyon metrekaresi yeşil alandan oluşacak projede 108 milyon metrekare ise yollar yer alacak. 


10 köprüden meydana gelecek projede marinalar,  sergi,  konferans gösteri merkezi, müze, serbest bölge, camiler, eğitim merkezi, aş evi, Osmanlı Çarşısı ve Apart otel bulunacak. 


Yenişehir'de kaç gökdelen olacak? 

Yenişehir'de kaç gökdelen olacak sorusunun yanıtı 46 kilometre rakımlı alanda 100'er metre aralıklarla yerleştirilmiş 460 gökdelen yer alacak. Gökdelenlerin yanı sıra 14 kattan 2 kata doğru azalan apartmanlar yer alacak. Bunların yanı sıra teras evler ve villalar da bulunacak. 


Geri Dön