18 / 04 / 2024

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. 



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi verdi. CHP'li Tutdere, sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti ve "Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim" diye konuştu. 

Yenişehir deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM de!

Abdurrahman Tutdere, konuyla ilgili olarak, "Kamuoyunda büyük tartışmalar yaratan Kanal İstanbul projesinin çevresine kumiacak Yenişehir'in tapu sürecinde askıya çıkarılan belgelerde arazı sahiplerinin gizlendiği anlaşılımıştır. Askıya çıkarılan kadastro parseli sıralı dağıtım cetvellerinde "Malik" kısmının yani parsel sahiplerinin bulunmaması kamuoyunda ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vermiştir. Zira askıdaki cetvellerde maliklerin gizlenmesi uygulamasına, ülkemizde ilk kez rastlanmaktadır. Bu da uygulama üzerindeki kuşkuları artırmakta, bazı maliklere avantaj sağlanmış olması olasılığını güçlendirmektedir. Ayrıca İstanbul'un en önemli tarım alanında yer alan tarla vasfındaki arazilerin konut ve ticaret alanına çevrilmesi kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar yaratmıştır.

Toplam 18 bin 739 parselin yer aldığı planlama alanı içerisinde yatay olacağı söylenen 500 bin nüfuslu Yenişehir projesinin ilk üç etabında toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareyi bulan 223 parsele en fazla yapılaşma hakkı olan zemin + 14 kat izin verildiği anlaşılmaktadır. Yenişehir'de yer alan diğer parsellere ise yapılaşma izni  zemin+2 veya zemin+3 kat olarak belirtilmiştir. 

Kamuoyu tarafından söz konusu imar planları hazırlanırken, en yoğun yapılaşma hakkı tanınan taşınmazların neye göre seçildiği bilinmemekte olup durum ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir" açıklamasında bulundu.


Geri Dön