28 / 03 / 2024

Yerebatan Sarnıcı ödül aldı!

Yerebatan Sarnıcı ödül aldı!

Sultanahmet'te bulunan Yerebatan Sarnıcı, dünyanın en büyük turizm sitelerinden biri olan TripAdvisor'un milyonlarca kullanıcısının oylarıyla belirlediği Gezginlerin Seçimi 2014 Ödülü'ne layık görüldü.



TÜRKİYE'den seçilen en iyi on mekânın olduğu listede, Yerebatan Sarnıcı, Efes Antik Kenti'nden sonra ikinci sırada yer aldı. Listedeki en gözde on mekân arasında Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi. Su İtanalımet Camii. Kars Ani Harabeleri ve Edirne Selimiye Camii gibi önemli turizm merkezleri bulunuyor. 

2002'de verilmeye başlayan Travellers'Choice ödülü tüm dünyadaki gezginlerden gelen milyonlarca yorum ve görüş doğrultusunda veriliyor. 



Her yıl verilen bu ödülde hizmet, kalite ve müşteri memnuniyeti esas alınıyor. İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak amacıyla Bizans döneminde yaptırılan Yerebatan Sarnıcı, ihtişamlı sütunları, gizemli Medusa heykelleri ve mistik havasıyla milyonlarca turistin yanı sıra, yabancı yönetmenlerin de ilgi odağı oldu. James Bond serisinin son filmi "Skyfall" ve Russell Crovve imzalı "Son Umut" un bazı sahnelerine ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcı nda, Dan Bıown'un "Cehennem" adlı kitabından uyarlanacak filmin çekimlerinin yapılması planlanıyor. Dünyanın dört bir yanından, üç imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul'a gelen turistler, Yerebatan Sarnıcı'm ziyaret etmeden ayrılmıyor. İstanbul Büyiikşehir Belediyesi tarafından bakımı yapılarak İ 987 yılında ziyarete açılan sarnıç, 2014 yılında 2 milyon 100 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilerek rekor kırdı. Gizemli sarnıç, 2015 yılının ilk iki ayında ise 234 bin 586 kişi tarafından ziyaret edildi. 


Ortadoğu


Geri Dön