18 / 04 / 2024

yerebatan sarnıcı ziyaretçi sayısı

yerebatan sarnıcı ziyaretçi sayısı

Sultanahmet'te bulunan Yerebatan Sarnıcı, dünyanın en büyük turizm sitelerinden biri olan TripAdvisor'un milyonlarca kullanıcısının oylarıyla belirlediği Gezginlerin Seçimi 2014 Ödülü'ne layık görüldü.

Yerebatan Sarnıcı, gezginlerin seçimi 2014 ödülünü aldı!

James Bond serisinin son filmi 'Skyfall' ve Russell Crowe imzah 'Son Umut'un bazı sahnelerine ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcı, Türkiye'nin en gözde ikinci mekanı seçildi.

Yerebatan Sarnıcı'nı geçen yıl 2 milyon kişi ziyaret etti!

Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından Büyük Saray'ın su ihtiyacını karşılamak üzere M.5.542 yılında yaptırılan Yerebatan Sarnıcı'nı geçen yıl 1 milyon 750 bini yabancı 2 milyon ziyaretçi gezdi...

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzesi Yerebatan Sarnıcı oldu!

En çok ziyaret edilen müze, 1 milyon 833 bin 461 ziyaretçiyle Yerebatan Sarnıcı, en az ziyaret edilen ise 142 kişiyle Türkiye Barolar Birliği Müzesi oldu

Yerebatan Sarnıcı restore mi edilecek?

Yerebatan Sarnıcı'nın restorasyon çalışması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerebatan Sarnıcı gergi güçlendirme projesi için onay geldi! 

Koruma Kurulu, İBB'nin yıkılma tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı için hazırladığı gergi güçlendirme projesine onay verdi. 

Yerebatan Sarnıcı, gergi güçlendirme projesi için onay bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde yapılan restorasyon çalışmalarında çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu öğrenilen Yerebatan Sarnıcı’ndaki gergi güçlendirme projesi başvurusu için Koruma Kurulu'ndan onay gelmedi.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

Yerebatan Sarnıcı'nda tehlike büyük!

Yerebatan Sarnıcı'nın olası bir depremde hasar göreceğini belirleyen İBB'nin yapıya müdahale edebilmek için yaptığı başvuru reddedildi. Uzmanlara göre sütun başlarındaki gergi boşlukları büyük tehlikeye gebe.

Oktay Özel: Yerebatan Sarnıcı bekleyemez halde!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yerebatan Sarnıcı güçlendirme projesine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 52 gün sonra yanıt verdiğini ve İBB'nin projesinin onaylanmadığını açıkladı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Çökme tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, sarnıç için çalışmaların hemen başlaması gerektiğini dile getirdi.

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Yerebatan Sarnıcı restore ediliyor!

'Türkiye'nin en gözde turizm mekanlarından biri olan Yerebatan Sarnıcı, ziyarete kapatılmadan bin 500 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçirilecek.

Yerebatan Sarnıcı 20 milyon liraya restore edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yerebatan Sarnıcı’nın restorasyon ve çevre düzenlemesi işini 20 milyon TL’ye ihale etti.

yerebatan sarnıcı ziyaretçi sayısı Haberi

yerebatan sarnıcı ziyaretçi sayısı

TÜRKİYE'den seçilen en iyi on mekânın olduğu listede, Yerebatan Sarnıcı, Efes Antik Kenti'nden sonra ikinci sırada yer aldı. Listedeki en gözde on mekân arasında Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi. Su İtanalımet Camii. Kars Ani Harabeleri ve Edirne Selimiye Camii gibi önemli turizm merkezleri bulunuyor. 

2002'de verilmeye başlayan Travellers'Choice ödülü tüm dünyadaki gezginlerden gelen milyonlarca yorum ve görüş doğrultusunda veriliyor. 



Her yıl verilen bu ödülde hizmet, kalite ve müşteri memnuniyeti esas alınıyor. İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak amacıyla Bizans döneminde yaptırılan Yerebatan Sarnıcı, ihtişamlı sütunları, gizemli Medusa heykelleri ve mistik havasıyla milyonlarca turistin yanı sıra, yabancı yönetmenlerin de ilgi odağı oldu. James Bond serisinin son filmi "Skyfall" ve Russell Crovve imzalı "Son Umut" un bazı sahnelerine ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcı nda, Dan Bıown'un...