19 / 04 / 2024

Ani şehrine imar planı ve çevre düzenlemesi yapılacak!

Ani şehrine imar planı ve çevre düzenlemesi yapılacak!

Türkiye Ermenistan sınırında ve yerin yedi kat altında bulunan Ani şehrinin ören yerleri ilk defa uygulanacak imar planı ve çevre düzenlemesi ile turizme kazandırılacak...



Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, yerin yedi kat altında bulunan Ani harabelerinde yapılacak çalışmalarla, ören yerinin geleceğe ışık olacağını belirterek, Türkiye-Ermenistan sınırındaki bu medeniyetler şehri için, Deniz İpek Yolu bulununca önemini biraz kaybeden Ani harabelerinde yapılan kazı çalışmalar sonucu bulunan tarihi eserlerin Müze Müdürlüğü bünyesine alınacağını söyledi.


Doğanay, Ani harabelerinde 2013 yılında en büyük kazı çalışmasının yapılmasının planlandığını belirterek, Pamukkale Üniversitesi'nden öğretim görevlilerinin kazı başkanlığına talip olduklarını ve bunun için bakanlıklarıyla görüştüklerini ve ören yeri için 2 uygulama, 3 proje çalışması bulunduğuna da dikkat çekti.


Doğanay, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başvurusuyla Ani ören yerinin Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olduğunu da sözlerine ekledi.


Geri Dön