18 / 04 / 2024

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 



Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)'un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son noktanın dron ile görüntülendi ve fotoğraflar yayınlandı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; inşaat başlamadan önceki fabrika alanı ve 5 ay önce başlanılan fabrika inşaatında gelinen nokta dron görüntüleriyle karşılaştırıldı. Fabrika inşaatında zemin çalışmalarında sona gelinirken, Ocak ayında yapımına başlanacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı. 

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz’da Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılmıştı. Fabrikanın yapım çalışmaları sürerken, TOGG’un sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Paylaşımda, fabrika inşaatının zemin güçlendirmesi için 24 bin kolona ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca açıklamada, enerji, boya ve gövde binalarının zemin güçlendirme çalışması bitirilip, beton dökümüne başlandığı ifade edildi. Fabrikanın kurulacağı alan ile 5 ayda inşaatta gelinen aşama dron görselleriyle karşılaştırıldı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

İNŞAATINDA 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Akıllı ve çevre dostu özellikleri aynı çatı altında buluşturacak ve ‘bir fabrikadan daha fazlası’ olacak #TOGG #Gemlik Tesisinin zemin güçlendirme çalışmalarından sonra üst yapı inşaatını gerçekleştirmek üzere Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile anlaştık” denildi. 

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, “Ocakta inşaatı başlatıyoruz. Toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız” diye konuştu.

TESİSİN MALİYETİ 22 MİLYAR TL

Kaba inşaatın 12 ay sürmesi beklenen fabrikadaki çalışmaların, 2021 yılı itibariyle tamamlanması öngörülüyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olarak belirlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da yol ıslah ve alt yapı çalışması yapılacak alan; limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayisine yakınlığıyla ön plana çıkıyor. Yıllık 175 bin aracın üretileceği fabrikada, 2032 yılına kadar 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi tahmin ediliyor.

TOGG Gemlik Tesisi’nin inşaatı için Yapı Merkezi seçildi!


Geri Dön