19 / 04 / 2024

Yeşil binalar yabancıların gözdesi!

Yeşil binalar yabancıların gözdesi!

Fransa'da tanıtılan yeşil binalar yabancıların gözdesi. Altensis Yönetici Ortağı Emre llıcalı, "Bu projeler, kira getirişi yüksek, işletme giderleri düşük olduğu için dikkat çekiyor"dedi.



Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016'da da tanıtılan yeşil binaların yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Bu yılki ana teması, "Küresel iklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektörüne Etkileri" olarak belirlenen fuarda, Türkiye'den şirket ve belediyeler geniş katılım gösterdi. Türkiye'nin çevre dostu örnek yeşil bina projeleri de Uluslar arası vitrinde gövde gösterisi yaptı. Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM fuarı, aynı zamanda Paris'te birkaç ay önce gerçekleşen iklim Zirvesi'nin Emre llıcalı ardından gerçekleşmesi nedeniyle önem taşıyor. 


YABANCIDAN YOĞUN İLGİ 


MIPIM'de stand açan özak GYO ve Tahincioğlu, süreçleri Altensis tarafından yürütülen yeşil bina sertifikalı projelerini yabancılara tanıtırken, yine fuar katılımcılarından Ağaoğlu, Anadolu Gayrimenkul, Soyak Holding, Zorlu Holding de yine birebir görüşmelerle yeşil bina sertifikalı projelerini anlatma fırsatını buldu. Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis'in Kurucu Ortağı Emre llıcalı, yeşil bina sertifikalı projelerin, uluslararası alanda yüksek değere sahip, yüksek kira getirişi olan, düşük işletme giderine sahip projeler olarak kabul gördüğünü söyledi. Emre llıcalı, Türkiye'nin birçok önde gelen yatırımcısının yeşil bina projelerine yöneldiğini, bu sayının önümüzdeki dönemde hızla artmasının beklendiğini söyledi, llıcalı, yabancı yatırımcıların yüksek değere sahip, yüksek kira getirili, doluluk oranları yüksek ve işletme giderleri düşük projeler olmasından dolayı yeşil bina sertifikalı projeleri tercih ettiğini ifade etti. Yabancının ilgi odağındaki yeşil binalar, yüksek kira getirişi ve düşük işletme maliyeti ile dikkat çekiyor. 



Karar


Geri Dön