19 / 04 / 2024

Yeşil Binalar Zirvesi 20-21 Şubat'ta gerçekleştirilecek!

Yeşil Binalar Zirvesi 20-21 Şubat'ta gerçekleştirilecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne rehberlik etmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan "Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi", 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleşecek.




Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne rehberlik etmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan "Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi", 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleşecek. 


Geçtiğimiz yıllarda uluslararası ve Türk pek çok değerli konuşmacıyı ve yaklaşık 1200 katılımcıyı ağırlayan Zirvenin bu yılki heyecan verici konuşmacılardan biri de İtalyan mimar, mühendis, eğitimci ve aktivist Carlo Ratti. 

MTE'de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde) öğretim görevlisi olarak çalışan Carlo Ratti , enstitü içinde 2003 yılında kurduğu SENSEable City Laboratuvarı'nın ( Akıllı Şehir Laboratuarı) yöneticisi. Canlılar gibi şehirlerin de hissedebildiğini ve karşılık verdiğini savunan Ratti, dünyada benzeri olmayan laboratuarında yeni teknolojilerin şehir hayatını, tasarımını ve şehircilik anlayışını nasıl etkilendiği hakkında araştırmalar yapıyor, sensörlerin ve elektroniğin çevre ve mimariyle ilişkisini inceliyor. 


Ratti aynı zamanda Kentsel Hareketliliğin Geleceğiyle ilgili Singapur'da bir araştırma merkezi de açtı. Amerikan Wired dergisi tarafından dünyayı değiştirecek 50 isimden biri seçilen Ratti yeni sensör ve elektronik araçlarla "kent" kavramına yeni bakış açısını zirve katılımcılarıyla paylaşacak. 


Ticaret Gazetesi


Geri Dön