26 / 04 / 2024

Yeşil otellere 138 milyon TL enerji indirimi desteği!

Yeşil otellere 138 milyon TL enerji indirimi desteği!

Çevreye duyarlılığını arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Bakanlık, 2 bin 475 turizm işletmesine, 138 milyon lira enerji indirimi desteği sağladı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, otel, motel, tatil köyü gibi konaklama tesislerinin çevreye duyarlılığını arttırmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuypr. 5 yılda 2 bin 475 turizm işletmesine 138 milyon lira enerji indirimi desteği sağlayan Bakanlık, sürdürülebilir turizm kapsamında çalışmalar yürütüyor. Akşam Gazetesi'nden Betül Oğuz'un haberine göre, yapılan bu uygulamayla çevrenin korunması, çevre bilincinin artırılması ve çevreye olan olumlu katkıların teşvik edilmesi ve özendirilmesini amaçlıyor.


2 bin 475 tesis faydalandı

2013 yılından itibaren çevreci otel işletmelerine enerji indirimi desteği vermeye başlayan Bakanlık, turizm merkezleri ile turizm potansiyeli arz eden yerlerde çevre düzenlemesi veya altyapı uygulamalarında yerel yönetimlere de maddi, teknik ve kontrollük desteği veriyor. 2013'ten beri verilen desteklerden 2 bin 475 turizm tesisi faydalandı. Toplam 138 milyon lira enerji indirimi desteği sağlandı.

 


Geri Dön