24 / 04 / 2024

Yeşil Yıldızlı otellerin yüzde 53'ü Antalya'da!

Yeşil Yıldızlı otellerin yüzde 53'ü Antalya'da!

Kültür ve Turizm Bakanlığın'dan Yeşil Yıldız belgesi alan turizm işletmelerinin yarıdan fazlası Antalya'da faaliyet gösteriyor. Türkiye'de 300 "Yeşil Yıldız belgeli konaklama tesisi bulunuyor. İllere göre dağılım incelendiğinde 159 tesisle ilk sırayı Anta



Kültür ve Turizm Bakanlığından Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi (Yeşil Yıldız) belgesi alan turizm işletmelerinin yarıdan fazlası Antalya'da faaliyet gösteriyor.


AA muhabirinin, Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) raporundan yaptığı derlemeye göre, Şubat 2016 itibarıyla Türkiye'de 300 "Yeşil Yıldız" belgeli konaklama tesisi bulunuyor.


"Yeşil Yıldız"lı tesislerin illere göre dağılımı incelendiğinde, 159 tesisle ilk sırayı Antalya alıyor. Buna göre Antalya Yeşil Yıldızlı tesislerin yüzde 53'üne sahip durumda. Bu ili 45 tesisle İstanbul, 24 tesisle Muğla, 15 tesisle  İzmir  ve 9 tesisle  Ankara  takip ediyor.


Ayrıca Aydın, Hatay, ve Ordu'da dörder, Afyonkarahisar, Gaziantep Nevşehir ve Şanlıurfa'da üçer, Bursa, Denizli, Erzurum, Kocaeli, Konya'da ikişer, Adana, Bolu, Eskişehir, Giresun, Kayseri, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Sakarya, Sinop, Trabzon, Yalova ve Zonguldak'ta da birer Yeşil Yıldız belgesi konaklama tesisi bulunuyor.


Yeşil Yıldız nedir?

Sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi ve özendirilmesi amacıyla, 1993 yılından itibaren, talep eden ve aranılan nitelikleri taşıyan konaklama tesislerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Çevre Dostu Kuruluş Belgesi" (Çam Simgesi) verilmeye başlandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Yeşil Yıldız Belgesi alan tesisler, çevrenin korunmasına katkıda bulunurken, tanıtım ve pazarlamalarında da bir ayrıcalık oluşturuyorlar.


AA



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Şubat 2016 itibarıyla Türkiye'de 300 "Yeşil Yıldız" belgeli konaklama tesisi bulunuyor. 'Yeşil Yıldız'lı tesislerin illere göre dağılımı incelendiğinde, 159 tesisle ilk sırayı Antalya alıyor.


Buna göre Antalya Yeşil Yıldızlı tesislerin yüzde 53'üne sahip durumda. Bu ili 45 tesisle İstanbul, 24 tesisle Muğla, 15 tesisle İzmir ve 9 tesisle Ankara takip ediyor. Ayrıca Aydın, Hatay, ve Ordu'da dörder, Afyonkarahisar, Gaziantep Nevşehir ve Şanlıurfa'da üçer, Bursa, Denizli, Erzurum, Kocaeli, Konya'da ikişer, Adana, Bolu, Eskişehir, Giresun, Kayseri, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Sakarya, Sinop, Trabzon, Yalova ve Zonguldak'ta da birer Yeşil Yıldız belgesi konaklama tesisi bulunuyor.


Akşam



Geri Dön