28 / 03 / 2024

Yeşil Yol projesinin inşaatı yeniden başladı!

Yeşil Yol projesinin inşaatı yeniden başladı!

Karadeniz bölgesinde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometrelik 'Yeşil Yol' projesi kapsamında Çamlıhemşin'in Samistal yaylasında 42 gün önce durdurulan çalışmalar yeniden başladı.



Karadeniz bölgesinde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometrelik 'Yeşil Yol' projesi kapsamında vatandaşların tepkisi üzerine Çamlıhemşin'in Samistal yaylasında 42 gün önce durdurulan çalışmalar, bu sabaha karşı jandarma gözetiminde yeniden başladı. Yaylaya çıkan avukatlar ve vatandaşlar, mahkemenin karar vermesine bir haftalık zaman olmasına rağmen çalışmaların başlatılmasına tepki gösterdi.


Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde bulunan Samistal yaylasında Temmuz ayı başlarında Yeşil Yol için başlatılan çalışmalara yöre halkı ve çevrecilerin tepki göstermesi üzerine çalışmalar durdurulmuştu. Ardından yöre halkı, Milli Park ve SİT alanı olan bölgede izin alınmadan Yeşil Yol çalışması yapıldığı için suç duyurusunda bulunulmuş ve mahkemeye dava açılmıştı. Rize İdare Mahkemesi’ndeki davanın sonuçlanmasına bir haftalık süre varken, bu sabaha karşı Samistal yaylasındaki yol çalışmaları jandarma eşliğinde yeniden başladı. İş makinesinin çalıştığını haber alınca Samistal yaylasına çıkan yaklaşık 30 kişilik gruptan Avukat İbrahim Demirci, iş makinesinin etrafında güvenlik koridoru oluşturan ve geçmelerine izin vermeyen askerlere, çalışmaların hiçbir izin belgesi olmadan hukuksuz biçimde yapıldığını söyleyerek durdurulmasını istedi.


“MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”


Yol inşaatını protesto eden gruptan Fatih Tarakçı ise, “ Mahkeme süreci devam ediyor. Bugün geldiler makineyi çalıştırıyorlar. 42 gündür bu makineye kimse dokunmadı. Operatörlerin kılına bile dokunulmadı.” ifadesini kullandı.


Bölgede iş makinesinin çalışması akşam saatlerine kadar sürerken, Jandarmaların oluşturduğu güvenlik şeridinin dışında vatandaşların da bekleyişi devam etti.


Posta


Geri Dön