24 / 04 / 2024

Yeşilkent Belediyesi, kaldırımlar için daire başına 1000 TL istiyor

Yeşilkent Belediyesi, kaldırımlar için daire başına 1000 TL istiyor

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinleri belediyenin gönderdiği ödeme makbuzuyla şaşkına döndü. Belediye, mahalleye yaptığı kaldırımlar için daire başına 1000 TL istiyor



Yaklaşık 57 bin kişinin yaşadığı Yeşilkent Mahallesi, Avcılar’daki 10 mahalleden biri ve Esenyurt ile sınır komşusu. Mahalle inşaat halindeki binaları ve tamamlanamayan altyapı sorunlarıyla dikkat çekiyor. Ortasında ise bir dere geçiyor. Esenyurt’tan başlayıp Küçükçekmece Gölü’ne dökülen dere, taşıdığı sanayi ve evsel atıklarla evlerin önünden geçiyor. İnsan sağlığını tehdit eden dere, yaydığı kötü koku ile çekilmez oluyor.

Asfaltsız yollar da mahalleyi toz duman ediyor. Elektrik, su, telefon gibi hizmetlerin verildiği mahallede imar izni de yok. Ortalama bir köy standardından düşük imkanlarla yaşayan mahalleliler bu durum karşısında tepkili. “Pislik yuvası dere ıslah edilmeli çocuklarımız hasta oluyor” diyen Yeşilkentliler, derenin yaydığı koku ve sivrisinek dışında, yağmur yağdığında taştığını ve yolları kaplayan sularda yürüyemediklerini, çocuklarının okula gidemediğini belirtiyor. 

1000 TL’LİK ŞAŞIRTAN BEDEL

Tüm bu sorunlarla boğuşan Yeşilkentliler, son olarak belediye tarafından kendilerine ulaştırılan ödeme makbuzları ile şaşkına döndü. Belediye mahalleye yaptırdığı kaldırım karşılığında daire başına vatandaşlara bin TL’lik bir fatura çıkardı. Faturayı yüksek bulan mahalle sakinleri bu durumu tepkiyle karşıladı. Kaldırımların maliyetinin kendilerine böyle bir tutar ile yansımasına tepki gösteren halk;  kaldırıma basmaya çekindiğini belirterek, pislik yuvası dere ve bozuk yollara işaret ediyor. Emlak değirinin yüzde 2’sini aşmaması gereken kaldırım tutarının Kadıköy’deki bedeli ise 150-200 TL arasında.
Star/NEZİHA ÇAKIROĞLU


Geri Dön