20 / 04 / 2024

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da müteahhidi olan Rönesans Holding’e milyonlarca TL'lik bir ihale daha verdi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre,  TOKİ  5 Mayıs 2020'de “Hava Harp Okulu Binaları 1’inci Etap İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında bir ihale gerçekleştirdi. Kamu İhale Kanunu’ndaki tartışmalı pazarlık usulüyle yapılan ihalenin sonucu ise 10 ayın ardından duyuruldu.

19 Mart'ta açıklanan sonuç ilanında ise ihalenin 320 milyon liraya Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Şirketi’ne verildiği açıklandı. TOKİ ve şirket arasından imzalanan sözleşmeyle de ihalesi yapılan işin 550 gün içerisinde tamamlanması talep edildi.

 Yeşilköy deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

YAZLIK SARAYI DA RÖNESANS YAPIYOR

Rönesans Holding,  Ankara  Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yanı sıra Marmaris Okluk Koyu'ndaki yazlık sarayı da inşa eden şirket olarak öne çıkıyor. 

11 şehir hastanesinden, Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ve İstanbul Başakşehir’de yer alan toplam 5 şehir hastanesini Rönesans Holding işletiyor.

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!


Geri Dön