25 / 04 / 2024

Yiğit İDK Group Etiler'de kentsel dönüşüme giriyor!

Yiğit İDK Group Etiler'de kentsel dönüşüme giriyor!

Yiğit İDK Group İstanbul’un en değerli topraklan üzerinde yer alan Etiler Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladığını belirtti.



Yiğit İDK Group’un İstanbul’daki ikinci projesi olan ve Sinanlı yapı ile birlikte inşa ettiği Fortis Sinanlı Kadıköy ile  Londra’da "Eurûpean property avvards 2016-2017“ (avrupa gayrimenkul ödülleri) kapsamında ‘karma kullanım projesi geliştirme’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Yiğit İDK GROUP Yönetim Kurulu Başkanvekili Önder Yiğit, “Yiğit İDK Group olarak aldığımız her ödül sonrasında buna gerçekten layık olabilmek adına bir öncekinden daha fazla çalışıyor ve kendi çıtamızı kendimiz yükseltiyoruz” diyor.


Real Estate Stars ödül töreninde Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri'nde Yiğit İDK Group, İstanbul'daki ilk projesi Fortis İstanbul'la "En Çok Konut Satan Şirketler" kategorisinde ödül aldı. İstanbul’daki ikinci projesi olan ve Sinanlı Yapı ile birlikte inşa ettiği Fortis Sinanlı Kadıköy ile de Londra’da "European Property Awards 2016-2017" (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında ‘Karma Kullanım Projesi Geliştirme’ kategorisinde ödüle layık görüldü.


Fortis İstanbul, Atatürk Havaalam’mn hemen yanı başında, metro, metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde yer alıyor. Fortis İstanbul projesi, 14 bin 523 bin metrekarelik arsa alanı, 69 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bulunuyor. Toplam yatırım tutarının 192 milyon TL olduğu Fortis İstanbul, 20’şer katlı, üç blok ve 705 konuttan oluşuyor. Proje, 58 metrekarelik 1+0, 86 metrekarelik 1+1 A, 90 metrekarelik 1+1 B ve 125 metrekarelik 2+1 olmak üzere dört farklı tipte daire bulunuyor. Tüm daireler rezidans tapulu olduğu için home ofis olarak kullanılma imkanına sahip olacak.

Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkanvekili Önder Yiğit, “Yiğit İDK Group olarak aldığımız her ödül sonrasında buna gerçekten layık olabilmek adına bir öncekinden daha fazla çalışıyor ve kendi çıtamızı kendimiz yükseltiyoruz. Global trendleri takip ediyor, bölge insanının isteklerini hassasiyetle değerlendiriyoruz” diyor.


Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı ise bundan sonrası için yapacakları projelerinde çıtayı daha da yükselttiklerini belirtiyor. Yiğit ve Sinanlı sorularımızı şöyle yanıtladı:


Şirketleriniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?


Önder Yiğit: Yiğit İDK Group olarak konutlardan, fabrikalara ve sağlık tesislerinden daha birçok farklı tip inşaat alanlarındaki faaliyetlerimizle, 1978 yılından bu yana kaliteden ödün vermeden çevreci ve yenilikçi bir anlayışla birçok projeye imza attık.


Ayrıca Vitra ve Villeroy&Boch’un Güneydoğu ’ Anadolu Bölgesi ana bayiliğini de üstlendik. Kurulduğumuz günden itibaren Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü ana faaliyet alanımız olarak seçtik. Yiğit İDK Group bünyesinde hem Güneydoğu’da hem İstanbul’da çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bu sektörde özellikle karma gayrimenkul projelerini hayata geçiriyoruz.


Reşit Sinanlı: 1952 yılında Ferman Sinanlı tarafından kurulan Sinanlı Group, yurt içi ve yurt dışında sayısız başarılı projeye imza attı. Gerçekleştirdiği her projede “birlikte başarmanın gücüne” inanıyoruz. Bu sebeple, yarattığı yeniliklerle tüm iştiraklerinde farklılık oluşturmayı, Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı, dünyayla işbirliği içinde, daha çok uluslararası başarılara imza atmayı hedefliyoruz.


Şirketlerin bugünlere gelişinde en önemli köşe taşlan neler oldu?


Yiğit: Güneydoğu’da yaptığımız prestijli projelerin yanı sıra vizyonumuzu genişleterek şirketimizin adını daha geniş kitlelere duyurduğumuz İstanbul’daki projelerimiz Fortis İstanbul ve Fortis Sinanlı Kadıköy şirketimize her açıdan çok fazla katkı sağladı. 



Projelerimize gösterilen yoğun ilgi sayesinde beklentilerimizin üstünde bir taleple karşılaştık. Biz de bu güvene layık olmak için daha çok çalışarak yeni projelere hız kesmeden devam ediyoruz.


Sinanlı: Sinanlı Group’un hedefi, doğru teknolojiler kullanma anlayışını ve ış prensiplerini geleceğe taşımak ve bu yoldan sapmadan, güvenilen, aranan bir şirket olma niteliğini sürdürmek.


“ÇALIŞANLARIMIZLA SORUMLULUKLARIMIZI PAYLAŞIYORUZ”


Yiğit: Aldığımız ödüllerin heyecanını ve mutluluğunu çalışanlarımızla paylaşıyoruz. Bu süreçte birlikte yaptığımız iş ile gurur duyuyoruz. Temelde atılan betondan satışa kadar olan süreçte tüm çalışanlarımızın katkısı oluyor. Sonuçta bir yaşam alanı yaratıyoruz. Bizim projelerimizi seçenlerin konforu, güvenliği ve memnuniyetinden hepimiz sorumluyuz. Sorumluluklarımızı paylaşırken keyifli zamanlarımızı da paylaşıyoruz.


2016’yı nasıl tamamladınız?


Yiğit: Ülkemizin içinde bulunduğu koşulların yanında, geleceğe umut veren bir bakış açısıyla yeni projelerimizin ön hazırlıklarını oluşturduk. Yürüttüğümüz projelerimizle göğsümüzü kabartan başarılara imza attık. Önümüzdeki yatırımlarımızda çıtamızı daha da artıracak hedeflerimizi belirledik.


2016 yılında hangi ödülleri aldınız? Bu ödülleri değerlendirir misiniz? Aldığınız ödüller arasında özellikle öne çıkanlar var mı?


Yiğit: Real Estate Stars ödül töreninde Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri'nde İstanbul'daki ilk projemiz Fortis İstanbul'la "En Çok Konut Satan Şirketler" kategorisinde ödül aldık. İstanbul’daki ikinci projemiz Fortis Sinanlı Kadıköy ile de Londra’da "European Property Awards 2016-2017" (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında karma kullanım projesi geliştirme kategorisinde ödüle layık görüldük.


Her ödül bize ayrı gurur veriyor. Aldığımız her ödül bizim için çok anlamlı. Yiğit İDK Group olarak 40’mcı yılımızı tamamlamak üzereyiz. Sektörde ülkemize değer katacak projelerin içinde yer alarak, elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla bu değerli ödülleri almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Aldığımız ödüller bizi gururlandırmanın yanı sıra, şirketimizi ve hedeflerimizi daha ileriye taşıma isteğimizi de arttırıyor.



2017 sizin için nasıl başladı? Şirket blaraky'ilı nasıl bir büyüme ile kapatma planınız söz konusu?


Yiğit: Öncelikle geçtiğimiz yılda ülkemizde yaşanılan sıkıntıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Türk ekonomisinin lokomotifi olarak bilinen gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler ve destekler ile sektörün canlanması için önemli adımlar atıldığını da görüyoruz. Kampanyalar ile hareketlendirilen emlak piyasasının 2017’de daha çok canlandığı fark ediliyor.


Gayrimenkul sektörü 2017’de hareketleneceği kanaatindeyim. Yiğit İDK Group olarak bu yıla ümitle bakıyoruz. Bu yıl içinde ertelenen almaların tekrar gündeme gelmesiyle 2017’de daha yüksek satış rakamları bekliyoruz. Sektörel beklentide bu yönde. Bizim için de bu yıl gayet iyi başladı. Bu yıla dair ciro hedefimiz ise yaklaşık 450 milyon TL.


2017'de yeni yatırım planlıyor musunuz?


Yiğit: İstanbul’un en değerli topraklan üzerinde yer alan Etiler Bölgesi’nde gene bir kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dünyanın ve ülkemizin en önemli mimarlık ofisleriyle çalışarak örnek bir projenin ön hazırlıklan içindeyiz.


Sektörünüzde aldığınız ödüllerde sizi rakiplerinizden ayıran noktalar neydi?


Yiğit: Biz çalışmalarımızı projelerimizi insan odaklı yürütüyoruz. Yapacağımız her çalışmanın merkezinde insan faktörü, ihtiyaçları, beklentileri ve insani değerler yer alıyor.


Şirketinizin ödül almasında hangi süreçler etkili oluyor?


Yiğit: Yiğit IDK Group olarak biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin tüm fertleri üzerine düşen görevleri fazlasıyla yaparak çok çalışıyor. Bunun sonucunda da emeklerimizin karşılrğı takdir ediliyor. Elbette bu süreçte kendimizi doğru ifade ederek kamuoyu ile iyi bir iletişim kurulması da ödül almamızı etkiliyor.


Sinanlı: Projelerimizi oluştururken günün realitelerinin önündeki sonraki adımları düşünerek hareket ediyoruz.


Yani bizim için bir adım sonrasının yanında 10 adım sonrası daha önemli.


Böyle bir bakış açısı şirket kültürümüzü oluştururken her adımın en detaylı bir biçimde şekillenmesini sağlıyor. Detaycı ve titiz bakış açımız, çalışma prensibimiz ödülü beraberinde getirdi.


Çalışmalarınızda hangi alanlara verdiğiniz önemin öne çıktığını düşünüyorsunuz?


Yiğit: Çalışırken öncelikle müşteri güvenliği ve memnuniyetine önem veriyoruz.


Sinanlı: İnsan faktörü bizim için önemlidir. Profesyonel kadrolar, profesyonel ekipmanın yanında tüm bunların değeri, insan değeriyle doğru orantılı.


Aldığınız ödüllerin size sağladığı en önemli faydalar nedir? Ödüller şirket stratejisini nasıl etkiliyor?


Yiğit: Aslında biz Yiğit IDK Group olarak aldığımız her ödül sonrasında buna gerçekten layık olabilmek adına bir öncekinden daha fazla çalışıyor ve kendi çıtamızı kendimiz yükseltiyoruz. Global trendleri takip ediyor, bölge insanının isteklerini hassasiyetle değerlendiriyoruz. Tüm bunları yaparken ekonomiye destek olacak kampanyaları yaparak kolay ödeme koşulları sunmaya da gayret ediyoruz. Bir nevi elimizi taşın altına koyuyoruz diyelim...


Sinanlı: Bundan sonrası için yapacağımız projelerimizde çıtamız daha da yükseldi. Hedeflerimiz daha da yukarıda.


Ödüllü şirketler olmanız, müşterileriniz için ne ifade diyor?


Yiğit: Ödül aslında bir referans oluyor. Maça 1-0 önde başlamak gibi... Projenin ödüle otoriterler tarafından layık görülmesi alıcıların tabi ki daha sıcak yaklaşmasına neden oluyor.


YENİ DÖNEMİN ÖNE ÇIKAN PROJELERİ


iğit: Yiğit İDK Group olarak İstanbul'daki ilk marka projemiz Eylül 2014’te inşasına başladığımız Fortis İstanbul oldu. İstanbul'un hızla gelişen yeni yerleşim aksı Basın Ekspresle hayata geçirdik. Hem yaşam kalitesi hem de yatırım değeri çok yüksek Fortis İstanbul, Atatürk Havaalanı’nın hemen yanı başında, metro, metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde yer alıyor. Fortis İstanbul projesi 14 bin 523 bin metrekarelik arsa alanı, 69 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bulunuyor. Toplam yatırım tutarının 192 milyon TL olduğu Fortis İstanbul, 20’şer katlı, üç blok ve 705 konuttan oluşuyor. Projemizde 58 metrekarelik 1+0, 86 metrekarelik 1+1 A, 90 metrekarelik 1 + 1 B ve 125 metrekarelik 2+1 olmak üzere dört farklı tipte daire bulunuyor. Tüm dairelerimiz rezidans tapulu olduğu için home ofis olarak kullanılma imkanına sahip olacak. Fortis İstanbul’un en önemli özelliklerinden biri de her dairemize ait balkon ve otopark bulunması.


Projemizde bulunan 4 bin 700 metrekarelik ticari alanımızı, başta projedeki konutlar olmak üzere bölgenin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir mekân haline getirmeyi planladık. Fortis İstanbul, bulunduğu lokasyon ve fiziki özellikleri nedeniyle İstanbul’da yatırım amaçlı konut almak isteyenlerin yanı sıra Anadolu’dan sürekli İstanbul’a gelen iş insanlarının da ilgisini çekecek. Bölgede bulunan üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler, yeni evli çiftler, genç profesyoneller, havaalanı ve bölgede bulunan şirketlerin çalışanları ile yabancı yatırımcılar da Fortis İstanbul’un hedef kitlesi arasında yer alıyor.


Sinanlı: Türkiye’nin modernleşme ve büyüme serüvenine, Muğla Milas kara yolunun yapımıyla atılan adım,  Ankara  Kızılay’da gerçekleştirilen yol ve kazı çalışmalarıyla yeni bir ivme kazandı. Demir-çelik ve kimyasal maddeler sektöründe de iştirakleri bulunan Sinanlı Group’un şirketlerinden biri olan Maritaş AŞ 2010 - 2014 yılları arasında Irak’ın en büyük inşaat projelerinden birine imza attı. 250 milyon dolarlık yatırım yapan şirket, 250 bin m2’lik bir alana inşa ettiği yaşam alanıyla büyük ses getirdi. Ayrıca Irak’ta petrol şirketlerinin kule kiralanması ve sondaj işleri de Maritaş tarafından üstlenildi. Fortis İstanbul'dan sonra çalışmalarına başlanan projemiz basında da Londra’da “European Property Avvards 2016-2017” (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında karma kullanım projesi geliştirme kategorisinde ödüle layık görülerek adından sıkça söz edilen Fortis Sinanlı Kadıköy projesi.



Capital EK 


Geri Dön