29 / 03 / 2024

Yıkıcı faaliyette bulunan sitelere karşı tedbir!

Yıkıcı faaliyette bulunan sitelere karşı tedbir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ''Bakanlık olarak yıkıcı faaliyette bulunan sitelere karşı, saldırılara karşı gerekli tedbirleri alıyoruz'' diye konuştu. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i makamında ziyaret etti. Turhan, şehirdeki yatırım ve diğer çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gümüşhane'nin ormanları, yaylaları, ırmakları, turistik ve tarihi yerleri ile meşhur bir şehir olduğunu söyleyen Turhan, aynı zamanda ülkenin transit kara yollarının da üzerinde bulunduğu bir kavşak noktası olduğunu ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Gümüşhane'nin ulaştırma altyapısını en iyi şekilde, en son teknolojik imkanları kullanarak yüksek standartlı yollar inşa ettiklerini söyleyen Turhan, şu açıklamalarda bulundu: 

"Gümüşhane merkezli bu yollar önemli ölçüde tamamlandı fakat kuzey açılımı Trabzon bağlantısında yapımı devam eden büyük Zigana Tüneli, yine Erzurum hattında yapımı devam eden Vauk ve Kop Tüneli, Erzincan hattında yapımı devam eden Pekün Tüneli, bunlar tamamlandığında inanıyorum ki Gümüşhane'nin ulaşımı, yaşam kalitesi, ticari ve ekonomik fırsatlar daha da artacaktır. Gümüşhane tabii kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için daha iyi fırsatlar yakalayacaktır. Bunun devamında yine planladığımız ve proje çalışmalarını yürüttüğümüz Erzincan-Gümüşhane- Trabzon demiryolu projemiz de devam ediyor. İnşallah onu da yapım programına alıp, bu ulaşım altyapısı ile Gümüşhane'mizi de buluşturacağız."

Özellikle gençlerin, bu tür sosyal medya üzerinden yapılan yanlış enformasyon, yanlış bilgilendirme konusunda büyükler ve ailelerce uyarılması gerektiğinin altını çizen Turhan, şunları dedi:

"Biz de bu konularla ilgili Bakanlık olarak yıkıcı faaliyette bulunan sitelere karşı, saldırılara karşı gerekli tedbirleri alıyoruz ama biz özellikle sosyal medya üzerinden algı operasyonları yaparak yalan haberlerle insanlarımızın, gençlerimizin aklını çelme konusunda yapılan bu tür saldırıları, teknik ve iletişim yöntemiyle yapılan terör olarak değerlendiriyoruz. Bunlara inanmamamız lazım. Bunlar bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya
yönelik olan eylemlerdir, işlemlerdir. Bu konuda özellikle anne babaların daha dikkatli olması gerekiyor. Biz gerekli teknik tedbirleri alıyoruz ama yine de bu tür konularda insanlarımızı aydınlatıcı
bilgilendirmeyi yapıp, doğrusu neyse onu araştırıp söylememiz lazım."


 


Geri Dön