25 / 04 / 2024

Kumluca Adrasan'da hakkında yıkım kararı bulunan işletme yıkıldı!

Kumluca Adrasan'da hakkında yıkım kararı bulunan işletme yıkıldı!

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da mahkeme tarafından hakkında yıkım kararı bulunan işletme, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan’da kaçak başka işletmeler de bulunduğunu söyledi.



Kumluca’nın turizm bölgesi Adrasan mahallesinde Kaçak olduğu için hakkında mahkemece yıkım kararı bulunan otel işletmesi, kararın Kumluca Belediyesi tarafından işletme sahibine tebliğinin ardından yıkıldı. Yıkım kararını uygulamak üzere Adrasan mahallesine gelen Kumluca Belediyesi ekipleri, işletme sahibi Ömer Ali Bostan’a işletmesiyle ilgili daha önce hakkında kaçak yapı nedeniyle yıkım kararı verildiğini, mahkemeye yapılan itirazın da reddedilmesinin ardından yıkım kararının kesinleştiğini, bu kararın kendilerine tebliği edildiğini, kendilerinin de bugün yıkım gerçekleştirmek üzere geldiklerini bildirdi.

İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan’da kaçak başka işletmeler de bulunduğunu ancak belediyenin sadece kendi işletmesini yıkmak istediğini bunun da kanuna, hukuka ve adalete aykırı olduğunu söyledi.

Jandarmanın da çevrede güvelik önlemi almasının ardından belediye ekipleri işletmede yıkımı gerçekleştirdi. Yıkım sırasında işletmeye gelen bir vatandaş ile belediye görevlileri arasında sözlü tartışma yaşanınca jandarma ekipleri vatandaşı bölgeden uzaklaştırdı.

Öte yandan yıkımın gerçekleştiği sırada Adrasan’a gelen ve kendisinin Serik Belediyesi Başkanlık makamında görevli olduğunu ileri süren Şevki Akkaya isimli kişi, yıkımın hangi gerekçelerle yapıldığını, yıkımın neden bir işletmede uygulandığını ve Adrasan’daki yıkımların takipçisi olacaklarını belirterek İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım’dan bilgi aldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan ile ilgili 1. Etap İmar Planı uygulamasının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylandığını ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kumluca Belediyesi’nde askıya çıktığını söyledi.

İmar planının kesinleşmesinden sonra, imar planı çerçevesinde 18 uygulaması yapılacağını ifade eden Çetinkaya, Adrasan’ı daha güzel, planlı, doğal güzelliklerini tahrip etmeden yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir turizm alanı haline getirmek istediklerini bildirdi.


Antalya Gündem 






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Adrasan'da hakkında yıkım kararı bulunan işletmenin sahibi yıkım ekibine Fuzuli'den bir şiirle tepki gösterdi

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde bir işletme hakkında mahkemece verilen yıkım kararının işletme sahibine tebliğ edilmesinin ardından, Kumluca Belediyesi tarafından yıkım işlemi gerçekleştirildi. Ekipler, işletme sahibi Ömer Ali Bostan'a işletmesiyle ilgili daha önce hakkında kaçak yapı nedeniyle yıkım kararı verildiğini, mahkemeye yapılan itirazın da reddedilmesinin ardından yıkım kararının kesinleştiğini, bu kararın kendilerine tebliği edildiğini ve bugün yıkım gerçekleştirmek üzere geldiklerini bildirdi. 


ŞİİRLE TEPKİ GÖSTERDİ 

İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan da kaçak başka iletmelerde bulunduğunu ancak belediyenin sadece kendi işletmesini yıkmak istediğini bunun da kanuna, hukuka ve adalete aykırı olduğunu söyledi. Bostan, tepkisini Fuzuli'nin şiiri alan "Açılır bahtımız bir gün, hemen battıkça batmaz ya, sebepler yaratır Allah, kerem babını kapatmaz ya, benim Hakk'a münacatım değil rızk için, haşa Hüda rezzakı alemdir, rızıksız kul yaratmaz ya. Benim rızkımı Rabbim verir buyurun yıkın" dizeleriyle gösterdi. Jandarma'nın çevrede güvelik önlemi almasının ardından belediye ekipleri işletmede yıkımı gerçekleştirdi. 


Geri Dön