26 / 04 / 2024

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıaslan, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sarıaslan, ''Aşağıda belirtilen sorularımın T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İÇ Tüzüğü'nün 96'ncı maddeleri uyarınca arz ederim. Saygılarımla'' diye konuştu.

Sarıaslan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kapadokya Alan Yönetimi, Kapadokya Bölgesinde imara aykırılık ve sit alanı olduğu iddiası ile bu bölgede bir çok yerin yıkımını yapmış ve yıkımına da devam etmektedir. Oysa ki; AKP Avanos İlçe Başkanı olan Fatma PARMAKSIZ'ın yıkım kararı olduğu iddia edilen mandırası ve evi için şimdiye kadar hiçbir işlem yapılmamış, bu da bölge halkında ciddi rahatsızlık yaratmakta, Devlete olan güveni sarsmakta ve adalet duygusunu zedelemektedir. Bu konuyla ilgili kamuoyunun acilen bilgilendirilmesi gerekmektedir.''

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın soruları:
1- AKP Avanos ilçe başkanı Fatma PARMAKSIZ'ın yıkım kararı olduğu iddia edilen mandırası ve evi için ayrıcalık tanındığı iddiaları doğru mudur? 

2- AKP Avanos ilçe başkanı Fatma Parmaksız'ın yıkım kararı olduğu iddia edilen mandırası ve evi için ayrıcalık tanındığı iddialarına yönelik bölge halkına ve kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? 
 


Geri Dön