29 / 03 / 2024

Çimento sektörüne yıkıcı fiyat incelemesi!

Çimento sektörüne yıkıcı fiyat incelemesi!

Rekabet Kurumu'ndan edinilen bilgilere göre, hem çimento hem hazır beton sektörü 'yıkıcı fiyat' iddiası başta olmak üzere rekabet uzmanları tarafından piyasa fiyatının piyasa dışında belirlenmesi ve hakim durumun kötüye kullanılması incelenecek...



TÜRKİYE ekonomisinin lokomotifi inşaatın önemli ayaklarından biri olan çimento sektörüne yönelik kapsamlı rekabet incelemesi başlatıldı. Rekabet Kurumu'ndan edinilen bilgilere göre, hem çimento hem hazır beton sektörü 'yıkıcı fiyat' iddiası başta olmak üzere rekabet uzmanları tarafından piyasa fiyatının piyasa dışında belirlenmesi ve hakim durumun kötüye kullanılması açısından detaylı analize tabi tutulacak, sektörde ciddi rekabetçi endişelerin bulunduğu belirtildi. 


Uzmanlar, Kurul tarafından verilen cezaların caydırıcılık boyutunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Çimento üreticisi teşebbüslere yapılan yerinde incelemeler ve verilen idari para cezalarına rağmen sektöre yönelik şikayet sayısında azalma görülmüyor. Söz konusu şikayetler artarak devam ediyor. 


Fiyat artışları gündemde Şikayetlerde temel olarak 2013 yılı ve sonrasında oluşan yüksek düzeylerdeki fiyat artışlarına dikkat çekiliyor. Bölge ve müşteri paylaşımı yapıldığı, mal vermenin reddi ve yıkıcı IIyatlama olarak nitelendirilebilecek uygulamaların varlığı iddialar arasında yer alıyor.


Star Gazetesi 



Geri Dön