18 / 04 / 2024

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde geri dönüşümün önemini anlattı!

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde geri dönüşümün önemini anlattı!

Daha yeşil bir Yıldırım'ı hayata geçirmek için önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için 'Çevremizdeki Atıkların Geri Dönüşümü Sempozyumu' düzenledi.



Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve alanında uzman kişilerin önemli bilgiler verdiği sempozyuma Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, bürokratlar, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. 


Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım için dönüşümü her anlamda ele Geri dönüşümün en az kentsel dönüşüm kadar önemli olduğunu söyleyen Edebali, "Temiz bir Yıldırım için, geri dönüşüme büyük önem veriyoruz" dedi alıyoruz. Kentsel dönüşümü ne kadar hayati bir konu olarak görüyorsak, çevrenin korunması adına da geri dönüşümü bir o kadar önemsiyoruz" diye konuştu. 


HEDEF DAHA YEŞİL BİR İLÇE 


İlçenin farklı yerlerinde oluşturulan toplama noktaları ile atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına katkı koyduklarını ifade eden Başkan Edebali, "Temiz bir Yıldırım için, geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bu sebeple Yıldırım'ın farklı noktalarında ve muhtarlıklarda atık yağ toplama bidonları, pil ve ambalaj atığı toplama kutularını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu sayede artık çöplerimiz çöp olmuyor, atık yağlarımız biodizele dönüşüyor, tehlikeli atık olan pillerimiz çevremizi kirletmiyor. Kısacası her alanda ekonomiye artı bir değer katıyor" şeklinde konuştu. 


BELİRLEDİĞİMİZ HEDEF... 


Yaptıkları çalışmalarda en büyük desteklerini Yıldırımalardan aldıklarının da altım çizen Başkan Edebali, "Vatandaşlarımızın geri dönüşüm konusunda hassas davranmalarım istiyoruz. Geçmişte çevreye karşı duyarsız davranışlarından dolayı sıkıntılı dönemler yaşadık. Artık yaptığımız çalışmalar ile belirlediğimiz hedef; 'Yeşil ve Yaşanabilir Yıldırım'ı gelecek nesillere aktarmaktır" diyerek sözlerini tamamladı. 


A Gazete


Geri Dön