25 / 04 / 2024

Yıldırım'da asansörler sıkı denetimde!

Yıldırım'da asansörler sıkı denetimde!

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapılan denetimler sonucunda gerekli şartları taşımayan asansörlerin güvenlik gerekçesi ile mühürlendiğini açıkladı




Son günlerde artan asansör kazaları sebebiyle denetimlerini sıklaştıran Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yönetmeliklere aykırı olan asansörlerle ilgili işlem yapıyor. İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapılan denetimler sonucunda gerekli şartları taşımayan asansörlerin güvenlik gerekçesi ile mühürlendiğini açıkladı. Yıldırım’ı her alanda yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da insan sağlığını tehdit edecek durumların karşısında tedbirlerimizi anında alıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz hemşehrilerimizin mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleridir” diye konuştu. 


 


HEDEF YAŞANABİLİR BİR YILDIRIM 


Yaşanabilir bir Yıldırım için ekonomik kalkınmayı desteklediklerini söyleyen; ancak ilçede yük asansörü kullanan esnafı uyarmayı da ihmal etmeyen Başkan Edebali, bu konuda bölge esnafından daha duyarlı olunmasını da istedi. Üretimin önemli olduğunun altını çizen Edebali “Ancak insan hayatına da saygı gösterilmeli. Bazı yük asansörleri yoldan geçenler için tehlike oluşturuyor. Kaldırım işgalinin de yapılarak kullanıldığı asansörlere esnafımızın artık bir çekidüzen vermesi gerekiyor. Gerekli yaptırımları uyguladık ve uygulamaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Konu hakkında çalışmalar yaptıkları hatırlatan Başkan Edebali, “Daha yaşanabilir bir Yıldırım için tüm imkânlarımızla halkımızın ve firmalarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.



Yıldırım Belediyesi


Geri Dön