19 / 04 / 2024

Yıldırım'da kentsel dönüşüm çağ atlatacak!

Yıldırım'da kentsel dönüşüm çağ atlatacak!

Katılımcı yönetim anlayışı ile belediyecilik hizmetlerine yenilikçi bir sistem getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geleneksel hale gelen ‘6. Olağan Muhtarlar Toplantısı’nda 69 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.



Katılımcı yönetim anlayışı ile belediyecilik hizmetlerine yenilikçi bir sistem getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  geleneksel hale gelen ‘6. Olağan Muhtarlar Toplantısı’nda 69 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, UEDAŞ Yıldırım Şube Müdürü Emin İrgören, PTT İl Müdür Yardımcısı Mustafa Karadaş, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı, Belediye Meclisi üyeleri, belediye bürokratları, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel ve Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu katıldı.

 

‘GELECEK 100 YILI PLANLANIYORUZ’

 

Gecede yaptığı konuşmada toplumun nabzını ölçen belediyecilik anlayışı gereği muhtarlarla her fırsatta bir araya gelerek istişarede bulunduklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı 'ideal şehir'e bir adım daha yaklaştırmak adına belediyemizin ve devletimizin vatandaşa yansıyan yüzü olan muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerinin tespit edilerek, hizmet önceliklerimizin belirlenmesinde muhtarlarımızın desteğini alıyoruz” diye konuştu. İlçeye yapılacak doğru hizmetlerle halkın yaşam kalitesini artırmak istediklerini de vurgulayan Başkan Edebali, “Yıldırım’a çağ atlatacak dönüşüme başladık. Bu, hem yapısal hem de sosyal bir dönüşüm olacak. Türkiye’de planlı alanın üçte birini kentsel dönüşüm bölgesi ilan eden tek belediyeyiz. Hemşehrilerimizin güvenli ve modern konutlarda oturmaları en büyük arzumuz. Hizmete sunduğumuz mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ile de dönüşümün sosyal boyutunun destekliyoruz. Yıldırım’ın gelecek 100 yılı bugünden planlanıyor. Hizmetlerimizin önceliğinde çocuklar, kadınlar ve yaşlılar var” ifadelerini kullandı.


VİZYON PROJELER MUHTARLARA ANLATILDI

 

Başkan Edebali, konuşmasının ardından ilçedeki 69 mahallede hayata geçirilen ve proje aşamasında olan çalışmalar muhtarlara detaylı bir sunum yaptı. Kentsel dönüşümden, yapılacak prestij projelere kadar çok sayıda konuda mahalle muhtarlarını bilgilendiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği toplumun tüm kesimleriyle yakın temas halindeyiz. Bu akşam da BURULAŞ, UEDAŞ, PTT ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri bizlerle bir araya gelerek mahallelerimizin ihtiyaçlarına kulak verdiler. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bursa Hayat


Geri Dön