28 / 03 / 2024

Bursa Yıldırım'a 32 derslikli yeni okul!

Bursa Yıldırım'a 32 derslikli yeni okul!

Bursa Yıldırım’a 32 derslikli yeni bir okul kazandırmayı içeren protokol, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayırsever İşadamı Yılmaz Avşar arasında imzalandı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa’da eğitim alanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çok sayıda ortak projeye imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, öğrenci nüfusunun yoğun olduğu Yavuzselim Mahallesi'ne ‘32 derslikli yeni bir okul’ inşa ediyor. Yavuzselim Ortaokulu’nun yıkılmasını ve yerine yeni bir bina inşa edilmesini içeren protokol, taraflar arasında imzalandı. Protokole göre, inşaatın 3 milyon liralık kısmı Hayırsever İşadamı Yılmaz Avşar tarafından karşılanacak. Geriye kalan miktarı ise Bursa Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Yeni okulun ismini de yine Hayırsever İşadamı Yılmaz Avşar koyacak.

Bursa Valiliği’nde yapılan protokol töreninde bir konuşma gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'da merkezi hükümetten alınan desteklerle eğitim alanında önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ve hayırseverlerin çalışmalara önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Başkan Aktaş, öğrenci nüfusunun yoğun olduğu Yavuzselim Mahallesi için imzalanan protokolün değerine dikkat çekti. Bölgedeki acil ihtiyaçlardan birisinin daha böylelikle giderilmiş olacağını belirten Başkan Aktaş, binayı kısa zamanda tamamlayıp okulu eğitim ve öğretime açmak istediklerini söyledi.


Geri Dön