29 / 03 / 2024

Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Belediye olarak vatandaşlarla istişare ederek çalışmalara yön verdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Oluşturduğumuz Kentsel Tasarım birimimizle Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalışıyoruz" dedi




Yıldırım Belediyesi’nin Türkiye'ye örnek teşkil edecek ve Yıldırım’ın değerini yükseltecek olan kentsel dönüşüm projesinde önemli bir adım daha atıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında Selçukbey Mahallesi’nde gerçekleştirilen yıkım törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, hak sahipleri, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle sakinleri katıldı. Hak sahipleri ile yapılan anlaşmalar neticesinde gerçekleştirilen yıkım töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Son 30 yılda büyük göç alarak hızla betonlaşan Yıldırım’da kaliteli yaşam standartları azaldı. İlçemiz aynı zamanda bulunduğu konum itibariyle birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Ülke olarak, 1903 yılından bu güne kadar depremlerde 110 bin canımızı kaybettik, yüz binlerce insanımız sakat, çocuklarımız ise yetim kaldı. 17 Ağustos Gölcük depreminde milli servetimizin yüzde 15’ini birkaç saniye içerisinde kaybettik. İnsanlarımıza güvenli ve kaliteli bir hayat sunmanın tek yolu kentsel dönüşüm. Bunu gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

 

 

'ÇÖZÜME ORTAK AKIL İLE VARIYORUZ'

 

Kentsel dönüşüm projesinde belediye olarak vatandaşlarla istişare ederek çalışmalara yön verdiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Oluşturduğumuz Kentsel Tasarım birimimizle Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Kentsel dönüşüme vatandaşlarımızın yüksek katılımını bekliyorum” diye konuştu. Dönüşümün 4 önemli ayaktan oluştuğunu da hatırlatan  Başkan Edebali, "Dönüşümde ilk unsur Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; ikinci unsur olarak belediye var. Üçüncü ve en önemli unsur hak sahibi vatandaşlarımız. Dönüşümde vatandaşlarımızın rızasını almadan başarıya ulaşamayız. Yalnızca yüklenici firma ve belediye anlaşarak dönüşüm yapılmaz. Son unsur ise yüklenici firma; bu konuda Bursa’daki tüm müteahhitleri Yıldırım’da ortaya koyduğumuz dönüşüm planına katkı koymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ’ 


Türkiye'ye örnek olan bir kentsel dönüşüme imza atacaklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yapılan projeler sonunda yalnızca binaların değişeceği fiziksel bir dönüşüm olmayacak. Aynı zamanda sosyal dönüşüme de katkı sağlayacağız. Çarpık yapılaşma düzeni ile insanlar için sosyal yaşam alanları kalmadı. Bu dönüşüm ile mahallelerimizde sosyal donatı alanlarımız olacak. Hemşehrilerimizin yaşam standartları yükselecek” şeklinde konuştu. Yıldırım’ın mahallelerindeki en büyük eksikliğin ticari alanlar olduğunu belirten Başkan Edebali, “Dönüşümün sonucunda, mahallelerin en büyük eksikleri olan ticari alanlar da yer alacak. Kentsel dönüşümü fırsata çevirerek ihtiyacımız olan sosyal tesisleri ve kültürel alanları ilçemize kazandıracağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi yaşam alanları oluşturmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

‘YILDIRIM’IN YÜZDE 33’ÜNÜ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’

 

İlçede 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mülkiyet sorunlarını aşarak kentsel dönüşümle Yıldırım’ı yeniden inşa edeceğiz. Hasarlı binaların yerinde sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir modern binalar olacak. İlçemize kent meydanları, sosyal yaşam alanları ve büyük tematik parklar inşa edeceğiz. Yıldırım’ın imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz.  Ankara  Yolu’nun altında kalan 6 mahallede planlama çalışmaları devam ediyor. Bu mahallelerin ortak buluşma noktasında büyük bir kent meydanı ve kültür merkezi yapacağız. 15-16 noktada 20 hektarlık kentsel gelişim alanı ilan ettik. Yaptığımız çalışmalarda hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak“ dedi.

 

‘GEÇMİŞLE YARINI HARMANLAYACAĞIZ’

 

Yıldırım’ın tarihine ve doğasına yakışır modern bir şehir inşa edileceğini belirten Başkan Edebali, ”Kadim medeniyetimizden miras kalan bir maneviyatın kalbinde yaşıyoruz. Emir Sultan, Yeşil Türbe, Yıldırım Külliyesi ve 700 yıllık mahallelerimizi de bir araya katarak modern bir şehir oluşturacağız. Yıldırım’ı güvenli bir şehir haline getirirken çocuklarımızı ve gençlerimizi de unutmuyoruz. 40 milyon liralık yatırımla Türkiye’nin en büyük spor kompleksi ilçemizde inşa edilecek. Temelini yılsonu atacağımız tesisi 2017 yılında tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşüm tamamlandığında şehrin kalite standartlarının artacağını ve Yıldırım’ın Bursa’nın parlayan yıldızı haline geleceğini dile getiren Başkan Edebali, “Dönüşüm süreci sancılı bir dönemi kapsayacak. Ancak dönüşüm tamamlandığında bambaşka bir Yıldırım’ı tarihi mirasımızla birlikte gelecek nesillere aktaracağız. Kentsel dönüşümümüzün Yıldırım’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



Yıldırım Belediyesi


Geri Dön