25 / 04 / 2024

Yıldız Biçer'den Mehmet Çerçi'ye TOKİ göndermesi!

Yıldız Biçer'den Mehmet Çerçi'ye TOKİ göndermesi!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, düzenlediği basın toplantısında Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin TOKİ'nin sahibi gibi davrandığını söyledi.



CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye  TOKİ  üzerinden yüklendi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vekil Biçer, "TOKİ tarafından Yunusemre İlçesinde yapılan projenin sahibi gibi davranan Mehmet Çerçi, TOKİ'nin emlakçılığını yapıyor. Mehmet Çerçi Manisa'nın Melih Gökçek'i olma yolunda hızla ilerliyor. ‘Parsel parsel'ci Melih abisinin yolunda hızla ilerliyor." dedi. CHP'li Tur Yıldız Biçer, TOKİ'den mağdur olduklarını iddia eden vatandaşları da yanına alarak basın açıklaması düzenledi. CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, CHP Yunusemre Belediye Meclis Üyeleri, TOKİ'den şikâyetçi vatandaşlar ve CHP'liler katıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'yi proje üretmemekle, sadece TOKİ üzerinden algı operasyonu yapmakla suçlayan Biçer, "TOKİ web sitesindeki bilgilere göre, 1984 yılında 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile belirlenmiş kuruluş görevleri ile Ağustos 2003 tarihli ve 4966 sayılı kanunla belirlenmiş yeni görevlerine de baktım, Yunusemre Belediyesi Başkanı Mehmet Çerçi'nin yalan propagandasına malzeme üretmek yok." diye konuştu. 


Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye konuyla ilgili sorular yönelten Vekil Biçer, "Yunusemre Belediyesinin TOKİ ile ilgili alınmış bir meclis kararı var mı? TOKİ ile yapılmış bir protokole sahip mi? TOKİ tarafından konut yapımı ile yetkilendirilmiş mi? Konut yapımına ilişkin alınan kararlar ne? Mehmet Çerçi'nin TOKİ'nin emlak ofisine dönüştürdüğü belediyenin alt yapı hizmeti ya da çevre düzeni ile ilgili bir faaliyeti var mı? TOKİ için arazi tahsisi yapmış mı? İnşaat safhasında ne tür faaliyetler yürütmüş? Konut bölgesine giden yollar Yunusemre Belediyesi tarafından mı yoksa Büyükşehir ile OSB tarafından mı yapılmış? Öncelikle emlakçı gibi çalışan Çerçi bunlara cevap vermelidir!" dedi. 


DİĞER BELEDİYELER REKLAM YAPMAYI BİLMİYOR MU? 

Manisa'nın çeşitli bölgelerinde, çeşitli zamanlarda TOKİ projeleri yapıldığını, ancak hiçbir belediye başkanının Mehmet Çerçi gibi reklam yapmadığını vurgulayan Biçer şöyle devam etti: "Hiçbiri Çerçi kadar iyi pazarlamacı değil miydi; yoksa usul erkan bilip siyasi rant peşinde koşmak mı istemediler?"

 

MELİH GÖKÇEK BENZETMESİ 

Mehmet Çerçi'nin Manisa'nın Melih Gökçek'i olma yolunda ilerlediğini savunan CHP'li Vekil Tur Yıldız Biçer, "Ya yolda çalışan işçilere sataşıyor ya da gerçekleri söyleyen siyasilere, CHP'lilere sataşıyor. ‘Parsel parsel'ci Melih abisinin yolunda hızla ilerliyor. Bugün de Melih Gökçek'in belediyecilik mantığını hayata geçiriyor. 25 yılda bitiremediği metroyu merkezi hükümete yıkıp açılışında pişkince gülen Gökçek gibi Çerçi de kendisine ait olmayan projeleri kendisininmiş gibi pişkince pazarlıyor. İki yıldır halkı yanlış yönlendirip algı yaratıyor." ifadelerini kullandı. 


TOKİ VE YUNUSEMRE ARASINDA PROTOKOL YOK

TOKİ ile ilgili daha önceki dönemlerde soru önergeleri verdiğini hatırlatan Biçer, kendisine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından verilen cevapta TOKİ ile Yunusemre Belediyesi arasında bir protokolün olmadığını, projenin TOKİ tarafından yapıldığını sözlerine ekledi. Biçer şöyle devam etti: "Çerçi, ufuklara bakıp çektirdiği fotoğraflarla yalan haberler yayıp siyasi rant peşinde koşma basitliğini gösteriyor. Elimde TOKİ'nin resmî cevabı var. Yunusemre Belediyesi ile protokolümüz yok diyor." 


"BU FİYATLAR HALA YÜKSEK" 

Toplantıda söz alan ve TOKİ'den ev almak için başvuru yaptığını söyleyen Hüseyin Duman isimli vatandaş ise fiyatların yüksekliğinden yakındı. Duman, şunları söyledi: "Bize verilen ön bilgilerde fiyatların bu kadar yüksek olacağı söylenmemişti. Ancak şimdi gelinen noktada ilk verilen fiyatlardan daha yüksek rakamlar çıktı. Önce bir fiyat açıkladılar, tepki olunca aşağı çektiler ancak yeterli seviyede değil. İlk etapta okulun yapılamayacağı söyleniyor. Biz oraya taşındığımızda okula giden çocuklarımız ne olacak? Örnek dairenin 15 Aralık'ta bittiği söylendi ancak hala o daireyi kimse görebilmiş değil. Bizi kandırıyorlar." 


YAVAŞLI: "CHP İSTEMİYOR ALGISI YARATMAYIN"

Son olarak söz alan Yunusemre Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı da TOKİ projesine her zaman destek verdiklerini, ancak kamuoyunda yanlış algı oluşturulmaya çalışıldığını aktardı.



Olay Gazetesi


Geri Dön