21 / 05 / 2024

Yıllık 12 bin TL cebinize kalacak Arabası olan herkes bu haberi arıyor

Yıllık 12 bin TL cebinize kalacak Arabası olan herkes bu haberi arıyor

Benzin fiyatlarının küresel hareketlilik ve döviz kuru farkı nedeniyle akıl almaz rakamlara yükseldiği bu dönemde LPG’nin benzine göre avantajı yüzde 40’lara ulaştı. Yapılacak basit bir hesaba göre aynı motor silindir hacmine sahip LPG’li her araç 100 kilometre 70 TL kar sağlıyor. 



Posta'da yer alan habere göre trafiğe kayıtlı olan 4,8 milyon araç LPG kullanıyor. Akaryakıtta meydana gelen dalgalanmada LPG’li araçların benzinli otomobillere karşı olan avantajı yüzde 40’lara kadar çıktı. Bu durum basitçe ifade edilirse, aynı motor silindir hacmine sahip LPG kullanan her araç 100 kilometre 70 TL kar sağlıyor. 

Araçlara LPG’li sistem taktırmak yakıt olarak ne avantaj sağlıyor? LPG’nin motora etkisi neler? Konuya ilişkin LPG Derneği Başkanı Eyüp Aratay şu yorumda bulundu:

“Dizel fiyatlarının benzin fiyatlarını geçtiği şartlarda LPG’nin sağladığı avantajlar ise yüzde 40’lara doğru yükselmiş durumda. Eskiden bu avantaj sadece yüzde 30’du”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön