20 / 04 / 2024

Yılmaz Ateş, Munzur Vadisi'ne baraj yapımı işini sordu!

Yılmaz Ateş, Munzur Vadisi'ne baraj yapımı işini sordu!

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan'a, Munzur Vadisi'ne baraj yapımı işini halk oylamasına götürüp götürmeyeceğini sordu



Yılmaz Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Tunceli'de yer alan Munzur Vadisi'nin, Türkiye'nin ilk milli parklarından olduğunu, ender rastlanır bitki ve hayvan türlerini barındırdığını anımsattı.

Munzur Vadisi ve çevresinde, "Munzur Projesi" adı altında 8 baraj yapımının projelendirildiğini anımsatan Ateş, bu barajlardan Konaktepe Barajı ve Konaktepe (I) ve (II) hidroelektrik santralinin, Munzur Vadisi Milli Parkı içerisinde inşa edilmesiyle, vadinin yok olacağını savundu.

Yapılan barajların işletme ömrünü ve maliyetini öğrenmek isteyen Ateş, "İşletmede olduğu süre içerisinde sağlayacağı enerji miktarı nedir? Binlerce yılda oluşan bir doğa ve kültür mirasının, işletme ömrü belli bir yatırım için heba edilmesi doğru mu?" diye sordu.

Ateş, barajların yapımıyla Munzur Vadisi'nin ne kadarının sular altında kalacağını, baraj yapımının, bölgedeki doğal hayatı ne yönde etkileyeceğini öğrenmek istedi.

Bölge halkının tepkisine rağmen barajlarda neden ısrar edildiği sorusunu yönelten Ateş, "Tek geçim kaynağı turizm, arıcılık ve hayvancılık olan bir ildeki milli parka baraj yapan başka bir gelişmiş ülke var mı? Her fırsatta
referandumdan bahseden AKP iktidarı bu bölgede baraj yapımı konusunu da halk oylamasına götürecek mi?" dedi.
AA


Geri Dön