25 / 04 / 2024

Yılmaz şžahin, İngiltere 'de 10 günde 3 milyon tuğla sattı

Yılmaz şžahin, İngiltere 'de 10 günde 3 milyon tuğla sattı

şžahtaş Tuğla'nın ortaklarından EBSO Meclis Üyesi Yılmaz şžahin, İngiltere'de 10 gün pazarlama çalışması yaparak şirketin stoklarını erittiğini açıkladı



Torbalı'da 31 yıldır tuğla üretimi alanında faaliyet gösteren şžahtaş Tuğla'nın ortaklarından Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi Yılmaz şžahin, İngiltere'de 10 günde 3 milyon adet satış yaptı.

şžahin, İngiltere'de sıkı bir pazarlama çalışması yaptığını belirterek, bu süre zarfında 3 milyon adet satış gerçekleştirerek, stoklarının büyük bir bölümünü erittiğini açıkladı. şžahin, 'Kapı kapı dolaşarak elimizdeki stokları pazarladık. 3 milyon adet tuğla satışı gerçekleştirdim. 2 milyon dolarlık bir gelir sağladık. Stokların yüzde 80'i tükendi. Üretimimizi aralıksız sürdüreceğiz' dedi. Artan stoklar nedeniyle daha önce 1 Kasım tarihinden itibaren üretime 3 ay ara verme kararı aldıklarını, bu kapsamda 60 işçiyi ücretsiz izne çıkarmayı düşündüklerini ifade eden şžahin, İngiltere'de gerçekleştirdiği 10 günlük pazarlama faaliyetinin ardından buna gerek kalmadığını vurguladı. şžahin, işsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda 60 işçinin kısa bir süre olsa da işsiz kalmasına gönlünün razı olmadığını kaydetti.

YENİ YATIRIM YOLDA
İhracata yönelik kiremit, tuğla ve toprak ürünleri üretiminin yanında 2011 yılında ahşap palet üretimine de başlayacaklarına işaret eden şžahin, 2011 Haziran ayına kadar 3 milyon dolarlık yatırımla bu tesiste üretime başlamayı planladıklarını anlattı. Bu yatırımla birlikte grup olarak iç piyasa ağırlıklı çalışmaya başlayacaklarının altını çizen şžahin, 3.5 milyon dolarlık cirolarını da iki kat artırarak 7 milyon dolara çıkarmayı amaçladıklarını, yeni tesiste ek olarak 100 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını aktardı.

31 yıl önce kuruldu
şžahtaş, 31 yıl önce faaliyet göstermeye başladı. 1987 yılında Torbalı'da 22 bin metrekare kapalı ve 160 bin metrekare açık alanda tuğla kiremit fabrikası olarak hizmet vermeye başlayan şžahtaş, 2001'e kadar Türkiye iç piyasası ağırlıklı olarak tuğla ve Marsilya kiremiti üretti. 2001 krizinden sonra ihracata yönelen firma, düşük kur politikasından ihracatçı bir firma olarak olumsuz etkilendi. 150 olan çalışan sayısını önce 103'e indiren firma, kısa bir süre önce de 75 çalışanla üretime devam etme kararı aldı.
YeniAsır- MURAT şžAHİN


Geri Dön