25 / 04 / 2024

Yırca Termik Santrali projesi protesto edildi!

Yırca Termik Santrali projesi protesto edildi!

Grup adına basın açıklaması yapan Özge Türk, şirketin Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararını önceden öğrendiğini ve bunu geçersiz kılmak için 6 bin zeytin ağacını kestiğini öne sürdü.




Soma'nın Yırca köyünde yapılması planlanan termik santral nedeniyle zeytin ağaçlarının kesilmesi, projeyi üstlenen firmanın İstanbul ofisinin önünde protesto edildi.  


Levent Metrosu önünde toplanan bir grup, pankart açıp slogan atarak, termik santral inşaatının yapımını üstlenen Kolin Holding'in Levent'teki ofisinin önüne yürüdü.  


Burada grup adına basın açıklaması yapan Özge Türk, şirketin Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararını önceden öğrendiğini ve bunu geçersiz kılmak için 6 bin zeytin ağacını kestiğini öne sürdü.  


Yapılanların hesabının verileceğini söyleyen Türk, "Soma Yırca'da o zeytin ağaçları yeniden yeşerecek, Validebağ koru olarak kalacak, derelere HES, ovalara termik, nükleer santral yapılmayacak. Bu ülkenin zeytinliklerinde, derelerinde, parklarında, korularında umut, biz direndikçe yeniden yeşerecek" diye konuştu.  


Açıklamanın ardından, büyük bir zeytin dalını binanın giriş kapısının önüne bırakan gruptakiler, kesilen zeytin ağaçlarının fotoğraflarını bina önündeki ağaçlara astı.  


Bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra eylemi sonlandırdı.  



Dünya


Geri Dön