26 / 04 / 2024

YÖK Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulmasını onayladı!

YÖK Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulmasını onayladı!

Ege Bölgesi'nde tıp fakültesi olmayan tek il olan Uşak, fakültesine kavuşuyor. Yüksek Öğretim Kurulu, Uşak'a Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladı. Uşak Milletvekili Mehmet Altay, fakültenin yakın zamanda açılacağını müjdeledi.



Uşak Milletvekili Mehmet Altay, şimdiye kadar onay verilmeyen tıp fakültesi için YÖK'ün onay verdiğini açıkladı. Uşak Üniversitesi'ne yakın zamanda tıp fakültesi kurulacağını belirten Altay, "Ege Bölgesi'nde tıp fakültesi olmayan tek il Uşak. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi Uşak'a gelişinde tıp fakültesi sözü verdi. Yakın zamanda Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi açılacak" dedi.


Yönetmeliğe takılmıştı

Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulması için 24. dönemde yoğun girişim ve çabaları olduğunu dile getiren Altay, YÖK, Sağlık Bakanlığı ve hükümet nezdinde girişimlerde bulunduklarını, ancak karşılarına 2011 yılında çıkarılan 'toplam nüfusu 750 binin altında olan illere tıp fakültesi kurulamaz' yönetmelik maddesinin çıktığını kaydetti. Oysa Uşak'ın sağlık hizmetleri yönünden hem merkez hem de çevre illerin ilçelerindeki ciddi bir nüfusa hizmet ettiğini vurgulayan Altay, "Simav, Gediz, Şaphane, Dumlupınar, Hocalar, Pazarlar, Selendi, Kula, Çivril gibi ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerini Uşak'ta alıyor. Uşak Devlet Hastanesi'ne çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların sayısı 600 bini buluyor. Biz tüm bu gerçekleri YÖK ve hükümetimize sunduk" diye konuştu.


"Davutoğlu söz verdi"

Altay, "Başbakanımız Uşak'a gelmeden önce tıp fakültesinin önemini, bu konunun hem Uşak hem de çevre ilçeler açısından olmazsa olmaz haline geldiğini kendilerine aktararak söz istedik. Sağolsun kendileri de o gün düzenlemiş oldukları coşkulu mitingte Uşaklı hemşerilerimize 'tıp fakültesi talebinizi biliyorum ve Uşak'a tıp fakültesi kurulmasıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması talimatlarını verdim' diyerek müjde vermişti. 14 Temmuz 2015 tarihinde, daha önceden Başbakanımızın da müjdesini verdiği bu önemli karara ilişkin en büyük adımlardan biri atıldı" açıklamasını yaptı.


Çabalarımız artarak sürecek

YÖK'ün genel kurulunda Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladığını söyleyen AK Partili Altay, "Böylece Uşak'ın yıllardır hasretini çektiği tıp fakültesinin kurulmasının önünde engel kalmadı. Bundan böyle Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açılmasıyla ilgili gerekli girişim ve çabalarımız daha da artarak devam edecek, Uşak mümkün olan en kısa zamanda tıp fakültesine kavuşacak" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön