20 / 04 / 2024

Yol testleri tamamlandı! Tek kapılı elektrikli araç Ceryan, seri üretime hazırlanıyor

Yol testleri tamamlandı! Tek kapılı elektrikli araç Ceryan, seri üretime hazırlanıyor

Adana'da, Çukurova Teknokent bünyesindeki mühendislik firması tarafından geliştirilen, tek kapılı ve 100 kilometre menzilli elektrikli araç "Ceryan"’ın yol testleri tamamlandı. Ceryan şimdi seri üretime hazırlanıyor.



Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) "AR-GE ve İnovasyon Destek Programı" kapsamında kurulan ve TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen Solvaytech Mühendislik, 4 yıl önce yerli elektrikli araç üretmek için çalışmalara başlamıştı.

Çukurova Teknokent'teki firma, yürüyen aksam ve elektronik sistemlerinin tamamlanmasının ardından aracın tasarımının belirlenmesi için bir yarışma organize etti.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda yüksek puan alan 4 başvuru için anket yapıldı, 16 bin katılımcıdan 6 bin kişinin oyuyla seçilen tasarım üzerinden "Ceryan" ismi verilen hafif segment L6E sınıfı aracın prototipi ortaya çıktı.

Fiziki geliştirme süreci 2 yılda tamamlanan tek kapılı, biri 60, diğeri de 100 kilometre menzil sunan 2 ayrı bataryalı "Ceryan"ın yol testleri de yapıldı.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE KENDİNİ ŞARJ EDEBİLİYOR


Geri Dön