19 / 04 / 2024

Yönetim planının önemi!

Yönetim planının önemi!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yönetim planının önemi" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..



KMK Mat 12 , Mat 28 Yönetim Planının zorunlu olduğu kat maliklerinin hak ve yetkilerinin belirtildiği borç ve yükümlülüklerinin ne olduğunu anlatan hangi giderlerin ortak olacağı ve giderlerin kat malikleri arasında nasıl paylaştırılacağı kat malikleri kurulu ne zaman yapılacağı yönetici ve denetçilerin nasıl seçileceği kaç kişiden oluşacağı ve bunların görev ve yetkilerini belirtir. 

 

Yönetim planından haberi olmayan siteler nasıl yönetileceklerini ve neler ile karşılaşacaklarını bilemiyorlar. Birden fazla bloktan oluşan birçok sitede yönetim planında önce blok temsilciler kurulu daha sonra temsilciler kurulu içinden yönetim kurulu ve denetim kurulu seçilecektir ifadesi bulunduğu halde sadece kat malikleri kurulu yapılıp 3 tane yönetici 1 veya 2 denetçi seçilerek yönetim kurulu oluşturuluyor ve bu yönetim kurulunun yaptığı işletme projesine dayanarak gideler belirlenip aidatlar oluşturuluyor , kararlar alınıyor. Yönetim planı tüm kat maliklerini bağlayan bir sözleşmedir (KMK Mat 28). Yönetim planına aykırı yapılan tüm seçimler toplantılar ve kararlar dava konusu olup hakimin müdahalesini gerektirir. Ancak yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde kat mülkiyeti kanunu geçerlidir(KMK Mat 28 2.Fıkra).


 

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat 
 

 

Sitelerde güvenlik nedir?

 


Geri Dön