26 / 04 / 2024

YOO2 Taksim Square’ın geceliği 130 Euro!

YOO2 Taksim Square’ın geceliği 130 Euro!

Gençoğlu Grup, Yoo Otelleri ile işbirliğine giderek İstanbul’da ilk butik oteli olan YOO2 Taksim Square’ı açtı. Bir hafta önce açılan otelin oda fiyatları halen 130-180 euro arasında değişiyor.




İş hayatına kuyumculuk sektörüyle başlayan Naim Gençoğlu, Jival markasıyla pırlanta ve mücevher kategorilerinde adından söz ettiriyor. Son yıllarda inşaat, alışveriş merkezi ve otelcilik konusunda da yatırımlarına hız veren Gençoğlu Grup bu kapsamda, Yoo Otelleri ile işbirliğine giderek İstanbul’da ilk butik oteli olan YOO2 Taksim Square’ı açtı. Gençoğlu Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Naim Gençoğlu, “3 yıl önce turizm sektörünün önünün açık olduğunu gördük ve girmeye karar verdik” diye konuştu. Bir hafta önce açılan otelin oda fiyatları halen 130-180 euro arasında değişiyor. 36 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını dile getiren Gençoğlu, “5 yılda 500 oda hedefiyle yola çıktık. 1 hafta önce açıldık otelimizin 60 odası var. Yoo markasının rezidans işlerinde güçlü olduğunu gördük” ifadelerini kullandı. Yoo’nun agresif bir büyüme stratejisi izlediğini belirten Gençoğlu, “Onlar da otel işine yeni giriyor.


Türkiye’de ilk oteli biz açtık. Hala nitelikli tesislere ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Galataport’taki projelerinin imar yüzünden ertelendiğini ifade eden Gençoğlu, “İş otelciliği yapmayı düşünmüyoruz, gezme amaçlı gelenleri de kabul edeceğiz. Bu oran yarı yarıya olacak. Biz doluluk oranlarının yüzde 75’in altına düşmeyeceğine inanıyoruz.  Fiyatlarımız yüksek sezonda bu rakam 160-250 euroya çıkacak” dedi.


Yoo Otelleri CEO’su Marco Nijhof da, “İlk Yoo2 Oteli kültürel miras bakımından zengin olan İstanbul’da açmaktan çok mutluyuz” dedi. Türk Hava Yolları’nın yurtdışından gelen yatırımcılar konusunda önemli görevler üstlendiğini söyleyen Nijhof, “Gezi Parkı eylemleri bizi kararımızdan vazgeçirmedi. Dünyanın her yerinde bu tür olaylar oluyor” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön