26 / 04 / 2024

yooistanbul'un iddiası tasarımcısından geliyor!

yooistanbul'un iddiası tasarımcısından geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Ulus-Ortaköy- Zincirlikuyu üçgeninde yer alan yooistanbul projesini anlattı. Tümer, projenin tasarımının ve tasarımcısının iddialı olduğunu belirtti.



İstanbul Boğazı manzarası ile Ortaköy vadisinde konumlanan, “Ulus-Ortaköy- Zincirlikuyu“ üçgeninin tam merkezindeki yooistanbul, emlak sektörünün az katlı yatay konsepti ile iddialı projelerinden biri. İddiası tasarımcısı ile başlıyor. Fransız tasarımcı “Phillippe Starck” imzasıyla yükselen yooistanbul, yüksek katlı bloklar arasında geleneksel apartmanın modern yorumu ile 5 katlı bloklardan oluşuyor. Aynı mimari form, kütle ve görsel içine farklı daire tiplerini yerleştirmesi ile görünüşte sade içerikte “sofistike” bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 20 metre kot farkı olan 22 bin metrekare eğimli arazide birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde yerleştirilen bloklarda toplam 116 adet daire bulunuyor. Hedef bu yıl sonu teslimlerin başlaması.


DOĞA DOSTU TEKNOLOJİ VE KONFOR


Projede 11 blokta 143-162 metrekare arasında değişen 2+1, 207-212 metrekare arsında değişen 3+1, 260 metrekare 4+1 ve 900 metrekare ve üstünde 5+1 residence daireler bulunuyor. Yoğunluk 2+1 ve 3+1 dairelerde. Hemen her dairede balkon tasarlanmış. Ayrıca 2 blokta 140-264 metrekare bahçe kullanımı ile 4 adet 262 metrekare 3+1 tipte daire sunulmuş. Her dairenin zemin altı kotta olmakla beraber gün ışığına açılmış yaklaşık 18-25 metrekare arasında değişen ek bir odası daha var. Bu odalar kendi içinde banyo- WC ve mutfağı ile küçük bir servis hacmi olarak yardımcı personel için düşünülmüş. Siteye giriş ve tüm genel mekânlar “Phillippe Starck”in imzasını taşıyan tasarım öğeleri ile süslenmiş. “Kendi içinde kapalı butik ve seçkin olmaya özen gösterdiklerini” dile getiren Digicom Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, kaba inşaattan en ufak dolap kulbuna kadar, ekolojik karşılığı olan sistem ve ürünlerin seçildiğine vurgu yapıyor.


ÖNERİ: EV DEĞİL KOMŞU MESELESİ


Ev alırken her türlü denkleme dikkat ediyoruz. Oturum amaçlı yatırımlarda en değerli kriterlerden biri de şüphesiz aynı hayatı kimlerle yaşayacağınızın kararı. Markalı konut projelerinde teslimden sonra yaşanan süreçlere bakıldığında oturumluk dairelerin el değiştirdiğini görüyoruz. Bu bağlamda “Kime nasıl bir yaşam vaat ediliyor?” sorusu en başta sorulması gereken sorulardan biri.


NEDİR? ETKİNLİĞİ VE EKOLOJİ


Binalarda enerji etkinliği tasarım aşamasında başlar. Mimari kararlar ile bir konut pasif sistemleri kullanarak yakacağı elektriği ,harcayacağı doğalgazı en aza indirebilir. Ekoloji ise bunun ötesinde bir kavrama referans verir. Her malzemede insan sağlığını doğaya uyumlandıran en geniş alanı tarifler.


DECO YORUM: MASİF AHŞAP VE DOĞAL TAŞ


Konforun yanı sıra sağlıklı ev içi ortamı ve sürdürülebilirliği hedeflenmiş. Bu nedenle projede petrol türevi malzemeler kullanılmamış. Tabandan tavana uzanan çift camlar ile kesintisiz panoramik Boğaz manzarası, ileri teknoloji ısı ve ses yalıtımı, ıslak mekânlarda doğal mermer, genel hollerde doğal mermer, taş kaplamalar, iç mekânlarda masif ahşap kullanılmış. Metrekare fiyatı 8 ila 11 bin dolar arasında.



Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön