28 / 03 / 2024

Yörük Parkı'nı yılda 100 bin turist ziyaret ediyor!

Yörük Parkı'nı yılda 100 bin turist ziyaret ediyor!

Antalyalı turizmci Kutsal İyicil tarafından 32 sene önce Kemer ilçesinde kurulan ve 10 bini aşkın eşyanın bulunduğu Yörük Parkı'nı yılda yaklaşık 100 bin turist ziyaret ediyor.



Antalyalı turizmci Kutsal İyicil, öğrenciliği sırasında Yörüklerin kullandığı eşyaları toplayarak kurduğu Yörük Parkı'nda, yılda yaklaşık 100 bin turiste hizmet veriyor. 


Antalya'da dünyaya gelen Kutsal İyicil, 1970'li yıllarda İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde öğrenim görürken bir okul gezisi sırasında Yöriiklerle tanıştı. İyicil, ilgisini çeken Yöı üklere ait eşyaları toplamaya başladı. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmaya başladığı Antalya Orman Bölge Müdürlüğündeki görevinden 32 yıl önce istifa eden İyicil, Kemer'de milli park statüsünde bulunan Küçükburun'a "Yörük Parkı" kurdu. 


Yörüklerin yaşamını anlatan 10 bini aşkın eşyanın bulunduğu parka, 32 yılda 50 ülkeden turist geldi. Antalya'da alternatif turizmin önemli adreslerinden olan Yörük Parkı'na gelenler, kilimden, keçeye, heybeden azık torbasına kadar farklı eşyaları görme şansı buldu. 


Yörük Paı kı'nın işletmecisi Cemal Şahin İyicil, Yörüklerin büyük bölümünün 40-50 yıl öncesine kadar göçebe bir hayat sürerek yaylalarda, çadırlarda yaşadığını ancak çeşitli nedenlerle bu kültürün yok olmaya başladığını söyledi. 

Bu kültürü yaşatmak için çaba gösterdiklerini dile getiren İyicil, şöyle konuştu: "Yörükler doğa sevgisinin ve köklü bir kültürün simgesidir. Bu kültürü yeni nesle ve turistlere tanıtmamız gerekiyor. Yörük Parkı, bu anlamda önemli bir misyonu üstleniyor. Buraya gelen turistler, Türklerin ne kadar önemli bir kültürleri olduğunu fark ediyor." Parkı yılda yaklaşık 100 bin turistin ziyaret ettiğine dikkati çeken İyicil, en fazla Rusya, Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerinden ziyaretçi çektiklerini kaydett


Hürses 


Geri Dön