18 / 04 / 2024

Antalya'daki kovboy kasabasına yılda 15 bin turist geliyor!

 Antalya'daki kovboy kasabasına yılda 15 bin turist geliyor!

Antalyalı Yörük Mustafa Deniz, kurduğu kovboy kasabası temalı turistik tesisine, yılda 15 bin turist çekiyor



 Antalyalı Yörük Mustafa Deniz, kurduğu kovboy kasabası temalı turistik tesisine, yılda 15 bin turist çekiyor.


Manavgat ilçesi Aksaz Köyü'nde yaşayan Mustafa Deniz tarafından kurulan vahşi batının izlerini yansıtan kovboy kasabası, turistlerin ilgisini çekiyor. Deniz, kum ve güneş turizminden sıkılan turistler bu kasabaya gelerek sheriffin ofisini ziyaret ediyor, vahşi batı filmlerinde izledikleri izledikleri banka, barlara girip eğleniyor. İdam sehpasının da bulunduğu tesiste turistler, atlarla gezinti yapıyor, koyun ve keçilerin süt sağımını öğreniyor.


Tesisin işletmecisi Mustafa Deniz, Yörük olduğunu ve turizme çeşitlilik kazandırmak amacıyla böyle bir kasabayı oluşturduğunu söyledi. Çocukluğunda dedelerinin at ve develerle yaylalara göçtüğünü ve bu nedenle atlara düşkün olduğunu anlatan Deniz, "Atlara çok düşkünüm. Bu nedenle kendi sevdiğim işi yapmak istedim. Aklıma kovboy temalı kasaba oluşturmak geldi. Buraya gelen turistler için atlarla banka soygunu yapıyoruz. Turistlerin çok hoşuna gidiyor. Hazine arama, suçluları cezalandırma gibi farklı animasyon gösterileri yapıyoruz" dedi.


Deniz, kovboy kasabasına en fazla Alman, Amerikalı ve İskandinav ülkelerinden gelen turistlerin ilgi gösterdiğini kaydetti. Deniz, yılda 15 bin turisti ağırladıklarını ve turistlere Antalya tatillerinde farklı bir fotoğraf çektirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.


Almanya'dan tatile gelen Stefanie Schulz ise 4 yıldır her yaz kovboy kasabasına tatile geldiğini söyledi. Burada atlara binerek doğada gezinti yapmanın keyfini yaşadığını kaydeden Schulz, Türkiye'deki doğal güzellikleri keşfetmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi. 


AA


Geri Dön