29 / 03 / 2024

Kuşadası'na 6 gemiyle 15 bin turist geldi!

Kuşadası'na 6 gemiyle 15 bin turist geldi!

Türkiye'nin önemli kruvaziyer turizm merkezlerinden Kuşadası'nda son yılların, en yoğun turist hareketliliği yaşandı. Kuşadası Limanı'na bir günde yanaşan 6 gemiyle 15 bin turist 350 turist ilçeye giriş yaptı...



Türkiye'nin önemli kruvaziyer turizm merkezlerinden Kuşadası'nda son yılların, en yoğun turist hareketliliği yaşandı. Kuşadası Limanı'na bir günde yanaşan 6 gemiyle 15 bin turist 350 turist ilçeye giriş yaptı.


Ege Ports tarafından işletilen Kuşadası Limanı, bir günde 6 kruvaziyeri birden ağırladı. Kaşadası Limanı'na yanaşan "Seaburn Legend", "Ryndam", "Azamara Quest", "Norwegian Jade", "Europa 2", "Serenade of the Seas" isimli gemilerle 15 bin 350 yabancı turist Kuşadası'na geldi.


İlçeye giriş yapan turistlerden bir bölümü Efes ve Meryemana Evi turlarına katılmayı tercih ederken, binlerce turist ilçe merkezine hareketlilik getirdi. Çoğunluğu Amerikan vatandaşlarından oluşan turistler ilçede esnafın yüzünü güldürdü.

KRUVAZİYERDE 9 AYDA 530 BİN TURİST SAYISINA ULAŞILDI



Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan yaptığı değerlendirmede, 2014 sezonun ilk 9 ayında, Kuşadası'na 395 gemiyle 530 bin yolcunun geldiğini bildirdi.


Gerek konaklamalı gerekse günübirlik turist sayısında geçen yıla oranla artış sağlandığını dile getiren Akdoğan, istatistiklerin yıl sonunda kesinleşeceğini ifade etti.


Akdoğan, Kuşadası Limanı'nın sadece Türkiye'nin değil, Akdeniz Havzası'nın en önemli kruvaziyer limanları arasında yer aldığını ancak Kuşadası turizminde kentleşmenin gelişmenin önündeki en büyük engel olma özelliğini koruduğunu belirtti.


Tur operatörlerinden Mert Kafavoğlu ise sezonun sonuna yaklaşırken yoğunlaşan kruvaziyer trafiğinden hem acentelerin hem de esnafın mutlu olduğunu ifade ederek, "Kuşadası, kruvaziyer sektöründe en önemli limanlardan biri. Özellikle eylül ve ekim aylarında artan trafiğimiz yolcu profili açısından da en üst seviyeye çıkıyor" dedi.


Sabah 


Geri Dön