25 / 04 / 2024

Kuşadası'na gelen İranlı turist sayısı 2,5 kat arttı!

Kuşadası'na gelen İranlı turist sayısı 2,5 kat arttı!

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı İlbahar: "Bayram’da Kuşadası'na önemli ölçüde İranlı turist akını olacak. İranlı turistlerin geçtiğimiz yıla oranla 2,5 kat artan rezervasyonlarının yüzde 80'i beş yıldızlı oteller" dedi




Yerli ve yabancı tatilcilerin tatil için tercih ettiği Kuşadası'nda bayram nedeniyle son yılların en yoğun dönemi yaşanırken, İranlı turistlerin de ilçeyi tercih etmesi dikkatleri çekiyor.


Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye İngiliz, Hollanda ve Rus turistlerin ardından son yıllarda İranlıların da büyük ilgi gösterdiğini belirtti. 


Özellikle Ramazan Bayramı öncesi İran'dan ilçeye gelen turistleri taşıyan uçak seferlerinin haftada 4 güne çıktığını söyleyen İlbahar, şu görüşlerini paylaştı:


"Kuşadası bayram haftasıyla birlikte turizmde bir patlama yaşıyor. Ramazan ayı ve dünya kupası nedeniyle duraklama dönemi yaşayan turizm, bayram haftasıyla birlikte beklenenden üzerinde bir hareketlilik yakaladı. Bayram’da Kuşadası'na önemli ölçüde İranlı turist akını olacak. İranlı turistlerin geçtiğimiz yıla oranla 2,5 kat artan rezervasyonlarının yüzde 80'i beş yıldızlı oteller. Yani ekonomik durumları yüksek turistler. Bu hareketlilik ve kalabalığın ekim ayı sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz. Üç ayı dolu dolu yaşayacağız."


-Rezervasyonsuz yola çıkmayın


Bayramın yaklaşmasıyla yoğunlaşan taleplerin fiyatları yükselttiğine dikkati çeken Bülent İlbahar, "Rutin dönemde fiyatların en yüksek seviyeye yükseldiği 20 Temmuz-20 Ağustos döneminde yaşanan talep yoğunluğu, fiyatların daha da tırmanmasına yol açtı. Bayram için Kuşadası'na tatil planı yapanlara rezervasyonsuz yola çıkmamasını öneriyoruz" dedi. 



AA




Geri Dön