25 / 04 / 2024

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi mecliste!

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi mecliste!

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Keven, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Keven, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim'' diye konuştu.

Keven, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binası 1927 yılında yaptırılmış ve 1930 yılında eğitime kazandırılmış bir okul binasıdır. Yozgat için önemli bir yere sahiptir. Bozok Üniversitesi 2006 yılında kurulunca bu tarihi bina Rektörlük olarak kullanılması amacıyla devredilmiştir. Aradan geçen süre zarfında Bozok Üniversitesi kampüsünde çok sayıda bina yapılmıştır. Rektörlüğün de yerleşkede bulunan kendine ait binada hizmet verdiği bilinmektedir. Şuan itibarı ile bu tarihi bina kullanım dışı yani atıl vaziyettedir.''

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları:
1- Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilerek ilkokul olarak hizmet vermesi önem arz etmektedir. Burasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi planlanmakta mıdır?

2- Bu binanı üniversiteden alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi için bir çalışma yapılmış mıdır?

3- Cumhuriyet İlkokulu tarihi amacına uygun bir şekilde ilkokul olarak ne zaman açılacaktır?
 


Geri Dön