16 / 04 / 2024

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı inşaatını inceledi. Oktay, Yozgat Havalimanı'nın 2022'de açılacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı inşaatında incelemeler düzenledi. Oktay, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bazı temaslar ve ziyaretler için Yozgat'a giden Oktay, yapımı süren Yozgat Havalimanı şantiyesini inceledi.

Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile yüklenici firma yetkililerinden havalimanı inşaatıyla ilgili bilgi aldı.

Proje hakkında konuşan Oktay, Yozgatlının heyecanla beklediği önemli altyapı projelerinden birinin de havalimanı projesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi Yozgat'ta gerçekleştirdiği ziyarette havalimanının 2022'de hizmete açılmasının planlandığını söyleyen Oktay, çalışmaların belirlenen takvime uygun ilerlediğini ve inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü anlattı.

Pist uzunluğu 2 bin 600 metre olacak havalimanının ihale edilen kısmının yüzde 30'unun tamamlandığı bilgisini veren Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı açılış takvimiyle uyumlu şekilde havalimanını hizmete açacaklarını ve Yozgat'a yeni bir değer daha katacaklarını kaydetti.


Geri Dön