18 / 04 / 2024

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi açılış ve temel atma törenine gitti. Törende konuşan Oktay, "Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Yozgat Havalimanı'nı Ekim 2022de hizmete açmış olacağız" dedi...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde 9 tesisin açılış ve temel atma töreninde konuşan Oktay, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Durak'a Allah'tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar dilediğini belirtti. Oktay, İstanbul ve Bursa'daki sel felaketlerinde vefat eden vatandaşlara da Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. 

Türkiye'nin 81 şehrinin inşa ve ihya edildiğine dikkat çeken Oktay, şunları kaydetti: 

"Cumhurbaşkanımız liderliğinde 18 yıldır düsturumuz, hiçbir zaman geldiğimiz noktayı yeterli görmeyerek kutlu yürüyüşümüzü sürdürmektir. Yozgat'la birlikte 81 ilimizi bu anlayışla inşa ve ihya ediyoruz. Bir taraftan da tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile mücadele ediyoruz. Salgınla mücadelede pek çok gelişmiş ülke çaresiz kalırken, biz hem sağlık altyapımızla hem işleyen tedarik zincirimizle hem de kamu güvenliği bakımından örnek bir yönetimle süreci göğüsledik. 125'den fazla ülkeye tıbbi malzeme göndererek yardım elimizi uzattık. Önümüzdeki dönemde Yozgat'ta üretilen solunum cihazı ve cerrahi maskeler dış sevkiyatlarda yer alacak inşallah." 

Oktay, normalleşme süreciyle beraber sanayinin çarklarının tam kapasite işlemeye, ekonominin yeniden canlanmaya başladığına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, ilgili bakanlıklarımızla istişare içinde yeni normalleşme adımlarını atmaya devam ediyoruz. Bugünden itibaren camilerimiz sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açılmıştır.  Maske, mesafe ve temizliğe dikkat ederek, kişiye özel seccadelerimizi kullanarak yeniden bir arada ibadet edebileceğiz hamdolsun" dedi. 

Türkiye'nin hiçbir mücadelesinde mevzi kaybetme lüksü olmadığına vurgu yapan Oktay, "Biz asıl şimdi başlıyoruz. Enerjimizi ayrışmaya ya da zarar veren rekabete değil, iyilikte yarışmaya ve iş birliğine ayırmalı, bu yönde gayret göstermeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde sunduğunuz her katma değere destek vermeye, yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla açılışını yaptığımız ve temelini attığımız 9 üretim tesisinin Yozgat'a ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Oktay'ın konuşmasından sonra turizm, ısıtma-soğutma teknolojileri, gıda-kuru bakliyat paketleme, elektronik sinyalizasyon ve güvenlik araçları, medikal sağlık malzemeleri ve savunma sanayi alanında faaliyet gösterecek tesislerin temeli atıldı, bazılarının da açılışı yapıldı.

Törene, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül de katılım gösterdi.

'YOZGAT HAVALİMANI'NI 2022'DE AÇACAĞIZ'

Oktay, Yozgat'ın Türkiye'nin geri kalanına kara, demir ve havayoluyla güçlü şekilde bağlanması için başlattıkları önemli ulaştırma projelerinde de ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Yozgattan geçen Ankara-Sivas Hızlı Tren projesinde ise sona gelindi. Yerköy-Sivas altyapı işlerinin 31 kilometrelik kısmı ve 631 kilometre tek hat serimi tamamlanan tren hattını test sürüşlerinin tamamlanmasından sonra bu yıl içinde açacağız. Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Yozgat Havalimanı'nı Ekim 2022de hizmete açmış olacağız" şeklinde konuştu.

Kartepe'de gasilhane ve taziye evi inşaatı hızlandı!

Başakşehir-Kayaşehir Metro hattı 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabilir!


Geri Dön