26 / 04 / 2024

Kartepe'de gasilhane ve taziye evi inşaatı hızlandı!

Kartepe'de gasilhane ve taziye evi inşaatı hızlandı!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Gazilhane ve Taziye inşaatlarında yaşanan son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.



Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Gazilhane ve Taziye inşaatlarında yaşanan son noktayla ilgili AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’i bilgilendirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Covid-19 vakalarının azalmasının ardından Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, yatırımlara devam ediyor. Tüm çalışmalar Covid-19 önlemlerine uygun olarak hızlandırıldı. Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yapımı süren Gasilhane ve Taziye Evi inşaatları hakkında AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e  Belediye Başkanı Kocaman bilgi verdi.

MODERN GASİLHANE

Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü'nce projesi hazırlanan İstasyon mahallesinde bulunan Gasilhane, 165 metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Bay – Bayan Gasilhaneleri 22,50 metrekare, bekleme salonu 26 metrekare, ofis 5,95 metrekare, mutfak 5,95 metrekare, depo/ çamaşırhane 14,80 metrekare  oldu. Tesis içerisinde ayrıca bay - bayan- engelli şadırvanları yer alıyor.

AK Parti Milletvekili Şeker’e Gasilhane Projesi ile ilgili konuşan Kartepe Belediye Başkanı Kocaman “Kartepemiz'e uzun yıllar hizmet verecek olan gasilhanemizin yeni hizmet binası, modern donanımı ile örnek bir bina olacak. Artan nüfus ve yenilenme gerekliliği ile ilçemizin böyle modern bir gasilhaneye ihtiyacı vardı. Kartepemize modern bir gasilhane kazandırıyoruz. Gasilhane projemiz devam ederken İstasyon Kabristanlığında düzenleme çalışmalarımız da devam ediyor. Kabristanlıkta bankların yanı sıra, ışıklandırma, kabristanlar arasında ulaşım rahatlığı sağlanacaktır. Bu çalışmalarımız bütün kabristanlıklarda yapılmaya başlandı” diye konuştu.

TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ BİR ARADA

Kartepe Belediyesi'nce yapımına başlanan taziye evi 432 metrekare kapalı alanı, 80 metrekare açık alanı ile hizmet sunacak. Bay Taziye Salonu 243 metrekare, Bayan Taziye Salonu 95 metrekare, yönetim ofisi 15 metrekare, mutfak 29 metrekare olacak. Taziye Evi’nde ayrıca bay-bayan ve engelli şadırvanları bulunacak. Oturma gruplarının da yer alacağı ve çok amaçlı olarak tasarlanan Taziye Evi mahallenin diğer sosyal-kültürel ihtiyaçları kapsamında Kültür Evi olacak.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Taziye ve Kültür Evi Projesi ile ilgili Milletvekili Şeker'le konuşan Belediye Başkanı Kocaman “Covid-19 salgını sonrasında yeni normalleşme sürecine girdik. Salgın sürecinde yatırımlarımıza bir süre ara vermek durumunda kaldık. Şimdi yeniden projelerimiz hız kazandı. Taziye ve Kültür Evi Projemizde en kısa sürede tamamlanarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.


Geri Dön