16 / 04 / 2024

Batman Kozluk'a cami ve taziye evi!

Batman Kozluk'a cami ve taziye evi!

Kozluk ilçesi Yıldızlı (Kevnareza) köyüne bağlı Kale Mezrasında bir araya gelen bir kaç hayırsever, mezra için Cami ve taziye evi inşaatı için kolları sıvadı




Kozluk ilçesi Yıldızlı (Kevnareza) köyüne bağlı Kale Mezrasında bir araya gelen bir kaç hayırsever, mezra için Cami ve taziye evi inşaatına başladı.

Köy Muhtarı Tayyip Aslan ile bir araya gelen Sadık Demirhan ve Kardeşleri hızla büyüyen kale mezrası için cami ve taziye evini yapmak üzere kolları sıvadı.

Müftülük tarafından kıble tespit çalışmaları yapılan inşaatı kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Köy muhtarı Tayyip Aslan İnşaat hakkında şunları söyledi; “Cami ve taziye yeri için 200 metrekarelik inşaat alanı olmak üzere 3 Bin 500 metrekarelik arsa ayırdık. Haci Abdurhaman Demirhan tarafında 1991 tarihinde kurulan Kale mezramız tek hane iken şuan 10 haneye çıkmış durumda, Hızlı bir gelişme gösteren mezrada eksik olan İbadethane ve taziye yeri için Mezra sakinlerinin talepleri oldu. Cami islamın bir simgesidir. Caminin olduğu yerde imam olur, imamın olduğu yerde ilim olur. İlim olunca da orada cehalet söz konusu olmaz..İnşaat çalışmalarını yakından takip eden ve büyük emek sarfeden Sadık Demirhan ve kardeşlerine tüm mezra sakinleri adına şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın da destekleriyle kısa süre içinde camimizi ibadet için yetiştireceğiz” dedi. 



Batman Gazetesi


Geri Dön