20 / 04 / 2024

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.



KENDİNİZDEN KISACA BAHSEDERMİSİNİZ? 


1964 Yılında Diyarbakır'ın Silvan M ilçesinde dünyaya geldim evliyim 6 çocuk babasıyım 3. Dönemdir 19 Mayıs mahallesinde muhtarlık yapıyorum. 


MUHTAR OLMA FİKRİ NERDEN GELDİ  


Uzun zamandır 19 Mayıs mahallesinde ikamet ediyorum. Mahallemi çok seviyorum hizmet vermek bana IH keyif ve gurur veriyor arkadaş ve akrabalarımın tavsiyesiyle muhtar olmaya karar verdim ilk seçimde 6 muhtar adayı vardı seçimi farkla kapatarak 19 Mayıs mahalle muhtarı oldum. Son seçimler dede 4 aday yarıştık seçimin galibi yine ben oldum. Bana güvenip tekrar muhtar olmamı isteyen 19 Mayıs mahalle sakinlerine gazeteniz aracılığıyla teşekkür ediyorum. Gecemi gündüzüme katarak mahallenin sorunlarını azamiye çekmek için çalışıyorum bu uğurda destek veren kurum ve mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. 



ROJELERİNİZ NELER? 



Mahallemizde taziye evi yok belediyenin bize verdiği arsada iki katlı modern bir taziye si gereken sorunların başında evi projemiz var taziye evimizin temeli kazıldı. Mahallede taziye evi yapımı için bir komisyon oluşturuldu. En kısa zamanda faaliyete açmak için gerekli yerlere başvurup taziye evini açma  gayreti içerisindeyiz mahalle sakinleri ve Hayırsever vatandaşlarımızdan bu konuda destek talep ediyoruz. Nüfusu 12.000'ni bulan mahallede henüz bir taziye evinin bulunmaması büyük bir eksiklik



MAHALLENİN KANAYAN YARASI İLUH DERESİ


19 Mayıs mahallesinde fiziki olarak en büyük eksiğimiz İluh Deresinin ıslah projesidir. Yaz aylarında çevreye verdiği koku ve etrafının açık olması sebebiyle küçük çocuklar için tehlike arz eden İluh Deresinin çözüme kavuşması en büyük temennimiz. Geçen sene mahallemizde bir okul ziyaretine gelen Batmanlı bakanımız Mehmet Şimşek ile İluh Deresi için görüşme fırsatım oldu durumu izah ettim. Bakan bana bu bizim sorunumuz değil belediyenin sorunu bende belediyenin buna gücü yetmiyorsa siz inde sorununuzdur diye söyledim Bakan beyde bana şöyle söyledi belediye bize projeyi getirsin bizde gerekeni yapalım dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN  NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? 



Kentsel dönüşüm mahallelerimiz için kaçınılmaz bir şeydir projede olmasına rağmen henüz ğ atılmış bir adım yok. Kentsel dönüşüm yapıldığında mahalle fiziki olarak daha güzel olur okul ve yeşil alanda da bir sıkıntımız kalmaz birçok ev halen parsel olarak görünüyor 40 yıldır bu mahallede oturuyorum birçok evin tapusu yok. Kentsel çözüm için yeterli bilgilendirmede ve atılmış adım yok. 



Batman Gazetesi


Geri Dön