19 / 04 / 2024

Yozgat Sorgun'a bisiklet yolu yapılıyor!

Yozgat Sorgun'a bisiklet yolu yapılıyor!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bisiklet yolunun yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 300 bin lira ödenek temin edildiğini belirterek, hava şartlarının elvermesi durumunda yaz aylarına yolun tamamlanacağını söyledi.



Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek , 2 yıl önce inşaatını başlattıkları bisiklet yolunun inşaat çalışmalarının sürdüğünü , bildirdi. 


8 KİLOMETRELİK BİR BİSİKLET YOLU YAPILIYOR 

Hastane caddesi üzerinde bulunan köprüden başlayarak, kaplıcalar mevkine kadar olan bölümde gidişli gelişli toplam 8 kilometrelik bir bisiklet yolunun yapımın devam ettiğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti: "İnsanlarımız artık yeterli olmasa da, yaz kış demeden spor yapmaya çalışıyor. Bunun için parkları ve araç yollarını kullanıyorlar. 


Yeni yaptırdığımız bu yol ile vatandaşlarımız, daha sağlıklı bir ortamda yürüyüş ve spor yapma olanağına kavuşacaklar. Hastane caddesi'ndeki köprüden kaplıcalara doğru yaklaşık 4 kilometrelik bölümün, bisiklet yolu için uygun olduğu saptandı. Devlet Su İşleri'nin dere ıslah projesi kapsamında kenarlara perde duvar yapacak olması nedeniyle biraz bekledik. Onların çalışmalarının tamamlanmasının ardından bizim ekiplerimiz çalışmalara başladı."Başkan Şimşek, yürüyüş ve bisiklet yolu üzerinde dinlenme bankları bulunacağını ve motorlu araç girişine izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Haber Vaktim


Geri Dön