23 / 04 / 2024

Yozgat Yerköy'e devlet hastanesi talebi!

Yozgat Yerköy'e devlet hastanesi talebi!

Yozgat ilinin Yerköy ilçesine yeni bir devlet hastanesi yapımı önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Sedef, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat ilinin Yerköy ilçesine yeni bir devlet hastanesi yapımı önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sedef, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Sedef, ''İlimiz Yozgat Yerköy ilçesi Devlet Hastanesi, ilçe merkezi ve köyleri dâhil olmak üzere 57 yatak kapasitesi ile 35.476 hemşerimize hizmet vermektedir. Aynı zamanda Yerköy ilçemiz ile sınırları birleşik olan Kırşehir Çiçekdağı İlçesi ve Kırşehir Çiçekdağı Köseli Kasabasında yaşayan 16.000'e yakın vatandaşımız da sağlık hizmetleri için Yerköy Devlet Hastanesinden faydalanmaktadır. Zamanla ihtiyaca cevap veremeyen Yerköy Devlet Hastanesine Bakanlığınız tarafından yeni bir ek hizmet binası yapılmıştır. Kapalı alanı 2.800 metre kare iken yapılan yeni ek bina İle kapalı alan 8.300 metre kareye kadar çıkarılmıştır'' diye konuştu.

Sedef, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Hastane kapalı alanı İki kat artmışken artırılan yatak sayısı sadece 32 olmuş ve Yerköy Devlet Hastanesi 89 yatak kapasiteli hale gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde hastane ana binasının çürük olması nedeniyle bütün servisler boşaltılmış ve ek binaya taşınarak hastanede hiçbir ameliyat yapılamaz hale gelmiştir. Mevcut bir servis üç parçaya bölünerek Dâhiliye, Çocuk ve Cerrahi Servisleri üst üste çalışmak durumunda bırakılmıştır. Yerköy ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız yaşanan bu gelişmeler neticesinde gerekli sağlık hizmetini alamamaktadır. Ayrıca Yerköy ilçemiz termal kaynakları ile ünü bir ilçemizdir.''

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef'in soruları:
1- Yozgat Yerköy ilçemize yeni bir Devlet Hastanesi yapımı planlanmakta mıdır? 2- Yeni bir Hastane hizmet binası çalışması yapılıyor ise ne aşamadadır, kaç yataklı olarak ve ne zaman faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır? 3’ Boşa akıp giden termal kaynaklardan faydalanılarak yapılacak yeni hastanede Termal Fizik Tedavi ünitesi planlanmakta mıdır?
 


Geri Dön