24 / 04 / 2024

Yozgatlılar, Savunma Sanayii yatırımının Yozgat'a yapılmasını istiyor!

Yozgatlılar, Savunma Sanayii yatırımının Yozgat'a yapılmasını istiyor!

Yozgat halkı ve sivil toplum örgütleri, daha önce Yozgat’a söz verilen savunma sanayi yatırımlarının Ankara’nın Kazan ilçesine kaydırılmasına tepki göstererek, Yozgat’ın da bu yatırımlardan pay almasını istedi...




Yozgat halkı ve sivil toplum örgütleri, daha önce Yozgat’a söz verilen savunma sanayi yatırımlarının Ankara’nın Kazan ilçesine kaydırılmasına tepki göstererek, Yozgat’ın da bu yatırımlardan pay almasını istedi.


Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz ve AK Parti Yozgat Milletvekili, dönemin Başbakan Yardımcısı ve şimdiki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Yozgat savunma sanayi üssü olacak” sözünün ardından dün eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıdırım’ın “Kanal İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük projesi olan savunma sanayi üssünün temeli Ankara’nın Kazan ilçesine atılacaktır” açıklaması, Yozgat kamuoyunda tepki ile karşılandı. Yozgat’ta yerel yayın yapan gazeteler konuyu manşetlerine taşırken, bugün de sivil toplum örgüt temsilcileri açıklamalarda bulundu. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, 7 milyar dolarlık savunma sanayi yatırımının Ankara’nın Kazan ilçesine yapılacağı şeklindeki açıklamanın Yozgat kamuoyunun gündeminde olduğunu belirterek, “Değerli milletvekillerimiz ve Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ’ın gayretleri ile 13 Eylül 2011 tarihinde ilimizde düzenlenen savunma sanayi toplantısında hepimizde bir umut oluşturmuş, bir ışık yakmıştır. Her ne kadar savunma sanayi yatırımı  Ankara  Kazan’da yapılacak denilse de Sayın Bakanımızın bu konuda gerekli girişimleri yaptığına inanıyoruz. AK Parti İl Başkanlığı'nın gerek Acemi Birliği, gerekse savunma sanayi ile ilgili kamuoyuna bilgi vermesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Yozgat’ı seven herkesin umudunu kaybetmeden üzerine düşen görevi yapmasını, eleştirmek yerine tüm bu girişimleri desteklemesini bekliyoruz” dedi.


Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Altın da Savunma Sanayi Yatırımlarının daha önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Yozgat’a söz verildiğini belirterek, “Yozgat işsizlik sebebiyle sürekli göç vermekte ve küçülmektedir. Yozgat’ın büyüyüp gelişmesi için savunma sanayi gibi büyük bir yatırımın yapılması gerekir. Ancak Yozgat’a daha önce söz verilen savunma sanayinin Ankara Kazan’a kaydırıldığı basında ve kamuoyunda gündeminde yer almaktadır. Daha önce Yozgat’a yapılması için söz verilen savunma sanayi yatırımlarını Meclis Başkanımız Cemil Çiçek, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizin yakından takip edeceğini ümit ediyor, bu büyük yatırımdan Yozgat’ın da pay almasını istiyoruz” dedi.


Savunma sanayinin Yozgat için büyük kazanım olacağının altını çizen Altın, "Yozgat'ın gelişmesi için, esnafın daha rahat nefes alması için Savunma Sanayi gibi büyük bir yatırıma ihtiyacı var. Bu yatırımın Ankara gibi gelişmiş büyükşehire değil, daha önce söz verildiği gibi Yozgat’a yapılması gerekir” diye konuştu.



Akit Haber


Geri Dön