25 / 04 / 2024

Yozgat'ta eski okullar yenileniyor!

Yozgat'ta eski okullar yenileniyor!

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, fiziki şartları iyi olmayan okulların yıkılarak yerine modern okulların yapılacağını açıkladı.



Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, fiziki şartları iyi olmayan okulların yıkılarak yerine modern okulların yapılacağını söyledi.


Eski okullarda yenileme çalışmalarının başladığını aktaran Tekin, "Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç'ın öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında birçok okulumuzda inşaat başladı. Bu çalışmalar sadece merkez değil ilçelerimizde de yapılmaktadır." dedi.


Yeni yapılan okullarda derslik sayılarının daha yüksek ve binaların daha modern olacağını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:


"Amacımız, çocuklarımıza en iyi ortamda, sosyal donatıları bulunan okullarda eğitim vermektir. Atatürk İlk ve Ortaokulu yıkılarak yerine 24 derslikli ilk ve ortaokul yapılacak. Yine Ziya Gökalp İlkokulu yerine 24 derslikli bir okul yapacağız. 12 derslikli yeni bir Güzel Sanatlar Lisesi, 2 yeni anaokulu yapıyoruz. Eski devlet hastanesi yerine okul ve spor salonu yapılması planlandı. Bu şekilde 10'a yakın okulumuzda yenileme çalışması yapılmaktadır."


Yozgat'ın  Ankara  yönünden girişine hayırsever bir iş adamı tarafından yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi için de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Tekin, "Okulun proje çalışmaları sürüyor. Binayı yapacak ilgili firma ile görüşme yapıldı. Binanın arsaya yerleşimi konusunda bir değişiklik yapılıyor. İnşallah bu yıl içerisinde bu lisemizin de temeli atılacaktır." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön