27 / 04 / 2024

Ytong kentsel dönüşüm sürecinde önemli rol üstlenecek!

Ytong kentsel dönüşüm sürecinde önemli rol üstlenecek!

Ülkemizde bulunan 20 milyonluk konut stoğunun sadece yüzde 15'inin yalıtımlı olduğu ifade ediliyor. Gökhan Erel, kentsel dönüşüm konusuna da değinerek Ytong'un kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstleneceği söyledi.



Ytong olarak sürdürülebilir yapılaşma, enerji verimliliği ve yangın güvenliği gibi konularda tüm beklentilere yanıt verebilen "Ytong Isı Yalıtım Plağı"nın üretim kapasitesini önümüzdeki yıl 5'e katlıyoruz. Bu kapasiteyle yapılarda, yılda 1 milyon metrekare mantolamaya alternatif yanmaz yalıtım ısı yalıtımına imza atacağız. Tamamen mineral esaslı, çevre dostu ve "A1 sınıfı yanmaz" bir malzeme olması, ürünü diğer yalıtım levhaları arasından öne çıkarıyor. Malzemenin en önemli farklarından biri de otopark ve bodrum katlardaki tavanların ısı yalıtımında ortaya çıkıyor. "Ytong Isı Yalıtım Plağının bu alanlarda rakipsiz bir ürün olduğunu söyleyebilirim." 


Dört Mevsim Enerji Tasarrufu Yaz aylarını karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde yanlış bilinenlere de dikkat çeken Erel, Türkiye'nin her köşesinin farklı iklim koşullarına sahip olması sebebiyle ısı yalıtım uygulamalarında da bölgelere göre özel yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 


Erel, "Gerek işçilik hataları gerek yetersiz yalıtım kalınlıkları ve gerek yangın yönetmeliğine aykırı uygulamalar sonucunda mevcut uygulamalardan çoğu kez verim alınamıyor. Isı yalıtımının sadece soğuktan korunma olarak algılanması da doğru bir yaklaşım değil. Soğutma için kullanılan enerjinin ısıtma için kullanılan enerjiden daha fazla maliyetli olduğu bir gerçek. Özellikle Antalya gibi güney illerimizde yaz aylarında mekanları soğutmak ve soğuk tutmak için ısı yalıtımına ihtiyaç artacak. Bu ise harcayacağımız elektriğin maliyetini ciddi boyutlarda artıracak" dedi. 


Kentsel Dönüşüm iyi Değerlendirilmeli 


Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, kentsel dönüşüm konusuna da değinerek Ytong'un kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstleneceği söyledi: "Deprem açısından riskli, enerji verimliliği açısından uygun olmayan, mühendislik hizmeti almamış 6,5 milyon adet konutun kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ele alınması hedefleniyor. Bu süreçte yenilenecek binalarda kullanılacak malzemelerin seçimi büyük önem taşıyacak. Vatandaşlar yapılarda kullanılacak yapı malzemelerini, ısı yalıtım plaklarını seçerken ömrüne, kalitesine ve standartlara uygunluğuna dikkat etmeli. Türkiye'nin Çevre Etiketine sahip ilk markası olan Ytong, sürdürülebilir özellikleri sayesinde bu projelerde fark yaratan bir çözüm ortağı olacaktır" dedi. 


Son Saat


Geri Dön