19 / 03 / 2024

Ytong’dan gürültü bariyeri!

Ytong’dan gürültü bariyeri!

Şehir hayatındaki gürültünün insan sağlığına önemli bir tehdit olduğunu belirten Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, “Gürültüden korunmuş bir çevre beden ve ruh sağlığımız açısından önemli. Biz de Ytong Gürültü Bariyeri ile bu soruna etkili bir çözüm sunuyoruz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan Gürültü Bariyeri İşleri Genel Teknik Şartnamesi, 12 Mart 2020 tarih 31066 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartnamenin ilk maddesinde “Donatılı Gazbeton Duvar Elemanları” uygulamasına yönelik esaslar yer aldı.

Gazbeton sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, şartnameye uygun olarak ürettiği Ytong Gürültü Bariyeri ile karayolu ve demiryolu kaynaklı trafik gürültüsünün çevrede yaşayanlara etkisinin azaltılması amacıyla ekonomik bir çözüm sunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan ve 12 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamesi değiştirildi. Yapılan güncellemelerle birlikte Gürültü Bariyeri İşleri Genel Teknik Şartnamesinde Donatılı Gazbeton ürünlerin güvenle kullanılabileceği bildirildi.


Avrupa Birliği mevzuatına uygun

Kentlerdeki gürültü kirliğinin kontrolü ve azaltılması için başlatılan Avrupa Birliği mevzuatı uyum çalışmalarına katkı sağlamak için tasarlanan Ytong Gürültü Bariyeri, TSE Laboratuvarlarında TS EN 1793 standardına göre yapılan akustik testlerle belgelendirildi. Karayolu, demiryolları, hava alanları ve endüstriyel alanlarda çevresel gürültü kirliğinin kontrolü ve yaşam alanlarına olumsuz etkilerini azaltmak için gürültü/ses perdesi olarak kullanılan bu sistem, sağlamlığı, stabil yapısı, hızlı uygulama olanağı ve ekonomik bir çözüm olmasıyla da dikkat çekiyor. Hava şartlarına dirençli ve bakım gerektirmeyen Ytong Gürültü Bariyeri, Türkiye’de bütün iklim bölgelerinde de kullanılabiliyor.

Gürültü ruh sağlığına tehdit

Şehir hayatındaki gürültünün insan ve toplum sağlığına önemli bir tehdit olduğunu belirten Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, “Gürültüden korunmuş bir çevre beden ve ruh sağlığımız açısından önemli. Yerleşimlerin ulaşım ağlarına yakın bölgelerde yoğunlaşması ile bu durum sadece büyük şehirlerin değil, her ölçekteki yerleşim alanlarının sorunu haline geldi. Biz de Ytong olarak yerli hammaddeler kullanarak Türkiye’de üretmeye başladığımız Ytong Gürültü Bariyeri ile bu soruna etkili bir çözüm sunuyoruz. Hava şartlarından etkilenmeyen ve rüzgar yükleri dahil birçok çevresel etkiye dayanıklı Ytong Gürültü Bariyeri, çürümez, paslanmaz, kesit kaybına ve yıpranmaz yapısıyla bu alanda fark yaratan bir sistem. Bu nedenle yatırım ve yaşam döngüsü maliyeti düşük bir alternatif.’ şeklinde konuştu.

Hızlı montaj şık tasarım

Fabrikadan bitmiş ürün şeklinde sevk edilen Ytong Gürültü Bariyeri panelleri, pratik uygulama detayları ve yüksek montaj hızıyla kilometrelerce sürecek uygulamalarda maliyet avantajı ve hız da kazandırıyor. Üzerine çeşitli görsel tasarımlar ve doğrudan boya uygulaması yapılabilen panellerle, şehir dokusuyla uyumlu, çevre sakinlerini rahatsız etmeyecek bir görsel etki de elde edilebiliyor.

Ytong Gürültü Bariyerleri, konutlar ve büyük konut siteleri, eğitim ve sağlık tesisleri, yaşlı bakım evleri, konaklama tesisleri, yurt binaları, kültürel ve dini tesisler gibi gürültüye hassas olan yapıların çevresinde de tercih ediliyor.

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik!


Geri Dön